- Ovaj francuski tart idealan je uz kavu ili da se zasladiš na kraju zabave s roštiljem
- Voćni tart s marelicama popularan je i kod velikih i malih ljubitelja deserta
- Donosimo ti originalan recept za francuski tart s marelicama
U potrazi si za brzim receptom za koji ne trebaš potrošiti sate i sate pripreme, a koji će oduševiti tvoje goste? Onda bi svakako trebala probati tart od marelice. Tart donosi francusku kuhinju ravno na tvoj tanjur i pravi je kulinarski užitak. Uz to, spravlja se brzo i bez muke…
Tart od marelice: lagani recept
Prhko lisnato tijesto, posluženo sa sočnim komadićima marelice - upravo je to ono što čini dobar tart od marelice. Donosimo ti genijalan recept koji tart od marelice čini laganim i ukusnim.
Trebat će ti ovi sastojci:
Za kolač
• 1 pakiranje lisnatog tijesta
• 1 žlica griza
• 1 žlica šećera
• 700 g marelica (može svježe, a može i kompot iz limenke)
• 100 g šećera
• 1 žumance
• 1 žlica mlijeka
Za nadjev
• 100 g punomasnog vrhnja
• 2 žumanca
• 1 žličica kukuruznog brašna
• malo šećera
• po želji: pistacije
Sočni i voćni ljetni kolač: Torta s trešnjama, čokoladom i bananom
Priprema
1. Prvo dobro namasti kalup za tart. Zatim u njega stavi lisnato tijesto. Pritisni ga na dnu i na rubovima. Ako je ostalo malo tijesta viška, odreži ga na rubu. Zatim vilicom probodi na nekoliko mjesta po tijestu.
2. Ravnomjerno raspodijeli griz i šećer po tijestu. Izvadi marelice iz limenke i ostavi da se ocijede. Ako koristiš svježe marelice, oguli ih i prereži. Međutim, imaj na umu da nisu baš toliko slatke i sočne kao konzervirana verzija. Polovice marelice rasporedi s prerezanom stranom prema dolje na podlogu za tart.
3. Na marelice raspodijeli ostatak šećera.
4. Razmuti žumanca i mlijeko u maloj posudi. Zatim time prelij gornji dio tijesta. Potom stavi tart u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva te peci oko 15 minuta.
5. Stavi vrhnje, žumanca i kukuruzno brašno u posudu i miješaj žlicom kako bi se stvorila fina smjesa. Izvadi tart iz pećnice. Zatim smjesu ravnomjerno rasporedi po marelicama. Na kraju opet pospi s malo šećera.
6. Stavi tart u pećnicu da se peče još 15 minuta na 200 stupnjeva. Izvadi iz pećnice i uživaj dok je još toplo (bilo bi idealno). Ako želiš, tart možete posuti s nekoliko nasjeckanih pistacija ili drugih orašastih plodova.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.