Life&style

Istraživanje pokazalo da se ženama više sviđaju muškarci s trbuščićem od onih s pločicama

  • Čak 75 posto muškaraca koji su dobro "tapecirani" osjeća se dobro u svom tijelu, nimalo ih ne brine što imaju trbuh. Što nije iznenađenje
  • Naime, novo istraživanje otkriva da je tipčni, domaći 'medo' ženama privlačniji od ljepotana nabildanog tijela
  • Zašto? Ima više razloga: opušteniji su, imaju samopouzdanja...

Svakog dana bombardiraju nas pričama da muškarci s pločicama kao iz TV reklama ili filma 'Aquaman' imaju bolji život, a i bolje se zabavljaju jer su a) zdraviji i b) ženama privlačniji. Možda to jest bila istina, ali vremena se mijenjaju, neumoljivo, možda i na bolje.

Možda vas zanima Otkrij svoju idealnu kavu prema horoskopskom znaku Rubrika Life&style Life&style

Vremena se mijenjaju...

Planet Fitness, američka kompanija koja se bavi opremom za teretane, napravila je istraživanje i otkrila da se ženama više sviđaju "normalni muškarci", s trbuščićem kakav često ima onaj tata iz susjednog ulaza koji ne stiže u teretanu. Ali stigne na kraju dana popiti sa suprugom pivce kad su klinci napokon potrpani u krevet, a vikendom ne trči po parku nego kod kuće roštilja. Ne radi se toliko o tome da žene više vole debele, već o tome da frajeri bez pločica žive opuštenije, spontano. Ove godine čak 75 posto muškaraca s uobičajeno 'tapeciranim' tijelom osjeća se dobro u svojoj koži, dok je prošle godine brojka bila na samo 64 posto. Znači, muškarci su naučili voljeti svoje tijelo i kad nije idealno, stvoreno za selfije na plaži. Još samo da i ženama to uspije.

 | Autor:

Dakle, među nama je puno žena kojima se više sviđa Seth Rogen od Jasona Mamoe. Nemoj odmaj skočiti - nismo napisali svim ženama, nego mnogim! Gotovo 80 posto ispitanica smatra da su muškarci poput Setha 'zadovoljniji sobom, manje skloni jakoj potrebi za kontrolom'. Čak 61 posto smatra i da je nešto deblje tijelo čak više seksi od onog ravna trbuha, oblikovanog stalnim radom u teretani. A čak 51 posto otišlo je još korak dalje i tvrdi da su trbuščići 'nove pločice' - što je skok od 10 posto u odnosu na prošlogodišnje istraživanje.

Pokazatelj samopouzdanja i privlačnosti

'Naše istraživanje pokazalo je da postoji sve više žena kojima se sviđaju muškarci koji su prihvatili svoje tijelo na kojem nisu radili. Ovo je treća godina kako radimo ovakva istraživanja među američkim ženama i muškarcima i rezultati nam govore da normalna tijela nakon dugo vremena šalju jasnu poruku seksualne privlačnosti i samopouzdanja', tvrde ljudi iz Planet Fitnessa.

Richard Bribiescas, profesor antropologije na uglednom sveučilištu Yale, napisao je knjigu 'How Men Age: What Evolution Reveals about Male Health and Mortality' (Kako muškarci stare: što nam evolucija otkriva o zdravlju i smrtnosti muškaraca). U knjizi otkriva ono što nas je sve iznenadilo: kad se muškarci malo udebljaju nakon što postanu očevi (što je kroz povijest bilo uobičajeno), to osnažuje njihov imunološki sustav i dugoročno ih može štititi od srčanog udara i raka prostate. Osim toga, jedno istraživanje iz 2008. otkriva da muškarci s ubrzanim metabolizmom imaju 50 posto veće šanse da će umrijeti ranije od onih usporenog metabolizma. 'Ove promjene na tijelu neće mladog tatu samo natjerati da si kupi veći broj hlača, one omogućuju lakše preživljavanje i u teoriji stvaraju hormonalni okoliš koji pogoduje očinstvu i brizi za potomstvo. Kao da su muškarci kroz stoljeća evoluirali u neku vrstu pingvina među primatima', kaže Bribiescas.

Photo: None

Komentari 0