Life&style

Claudia Schiffer, bivši top model, pokazala je svoju elegantnu kuću u engleskom selu

  • Njemački top model, nekoć jedan od legendarnih supermodela devedesetih, već neko vrijeme uživa u zasluženoj mirovini
  • Nedavno je dopustila filmskoj ekipi da posjeti njen dom u regiji Oxfordshire, koji je doista impresivan

Model Claudia Schiffer živi u prekrasnoj kući u engleskom selu sa svojim suprugom, filmskim redateljem Matthewom Vaughnom (53) i njihovom djecom Casparom (21), Clementine (19) i Cosimom (14). Obitelj živi povučeno i daleko od užurbanost glavnog grada Londona u regiji Oxfordshire. Ali, život na selu ne znači da su se odrekli stila, luksuza i najfinijeg umjetničkog blaga, što dokazuje i pogled u njezinu vilu.

Evo kako živi njemački supermodel

Snimateljskom timu britanskog Voguea nedavno je dopušteno posjetiti dom Claudie Schiffer za seriju „Objects of Affection“. Goleme prozorske fronte, elegantan namještaj i zapanjujući broj slika i fotografija karakteriziraju stil uređenja interijera kreativnog moćnog para.

Stolovi su puni knjiga - brojne s vlasnicom kuće na naslovnici, naravno – i legendarnih Kokeshi drvenih lutaka Lucie Kaas. Umjetnička djela svjetski poznatih umjetnika kao što su Damien Hirst i Edward Ruscha sjaje na zidovima.

Claudia Schiffer rođena je u Njemačkoj, u Düsseldorfu, ali svoj stil opremanja interijera opisuje kao mješavinu skandinavskog namještaja iz sredine prošlog stoljeća, odnosno iz pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina, u kombinaciji s komadima s kojima osjeća emocionalnu povezanost. 

„Za mene umjetnost nije investicija. Kupujem je jer u meni nešto pokrene, a onda joj nađem pravo mjesto“, kaže Claudia.

Možda vas zanima Ovo ljeto želiš biti skoro sama na cijelom otoku? Pronašli smo idealno odredište nedaleko od Visa Rubrika Life&style Life&style

Ljubav prema životinjama i večerima s prijateljima

Osim obitelji, u ekskluzivnom modernom imanju žive i njemački ovčar Rollo te mačak Chip.

Male, ne ipak žive nego ukrasne kornjače koje se okupljaju na vintage stolu u blagovaonici su brojne. „Kornjače simboliziraju odnos između mog supruga i mene, one predstavljaju ljubav i zaštitu i našu obitelj. Trudim se kući donijeti novu sa svakog putovanja.“

Golemi blagovaonski stol može primiti više od deset gostiju. „Ne kuham – ali sam jako dobra u dekoriranju i cijenim lijep izgled“, smijala se manekenka dok je prolazila svojom kuhinjom. Jedan od njezinih omiljenih predmeta, plava keramička zdjela u obliku leptira, sadrži tajnu zalihu čokolade, dobro skrivenu. Jako joj se sviđa ljubičasta Cadbury čokolada s tekućom karamelnom sredinom.

Karl Lagerfeld joj je promijenio život

“Karl Lagerfeld me transformirao iz vrlo sramežljive djevojke u supermodel“, kaže Claudia Schiffer, osvrćući se na svoju više od 20 godina dugu karijeru. Ništa od njezine slave i bogatstva ne bi bilo zamislivo bez njezinog dubokog prijateljstva s modnim carem Lagerfeldom. Naravno ne bi bilo ni njezinog današnjeg doma niti ovako istančanog ukusa za lijepe stvari.

U podrumu kuće, koji prvenstveno koristi za vlastiti rad te rad njezinog supruga filmaša, vjenčanica Claudie Schiffer visi u prevelikom okviru za slike. Za izradu bijele čipkaste haljine Valentina Garavanija trebalo je šest mjeseci. 

Možda vas zanima Na otoku Krku, samo 10 metara od mora, nalazi se ova prekrasna vila koja može ugostiti čak 12 ljudi Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @claudiaschiffer
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    lijepo