Stars

Strašno! Ovaj psić je prošao paklene muke jer ga je vlasnik obojio u ljubičasto

Neki vlasnici pasa su vrlo netaktični pa svojim hirovima ljubimcima mogu napraviti neviđenu štetu. Nažalost, to se dogodilo i ovom mališanu... Upozorenje, neke fotografije u ovom članku su uznemirujuće!

Tko god što mislio o bojenju dlake svog psića, činjenica je da neki vlasnici to rade, ali, nadamo se da onda koriste boje koje su prilagođene za pseće krzno. Međutim, bilo u nedostatku informacije, znanja ili bilo da se radi jednostavno o nemaru, neki vlasnici biraju obične boje za kosu kako bi bojili krzno. A posljedice? One su užasne za psa. Upravo je na to nedavno putem društvenih mreža upozorilo jedno sklonište za pse u Floridi.  | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Violet je maltezerica koja je završila u užasnom stanju u skloništu nakon što je netko (pretpostavlja se vlasnik) njezinu prirodnu snježnobijelu dlaku obojio ljubičastom bojom za kosu. Od kemije u boji, Violet je imala strašne reakcije - cijela se nadula, oči su joj se zatvorile, šepala je i jedva se kretala, a po koži je imala teške opekline, toliko da je većim dijelom izgubila krzno. U skloništu su se pobrinuli da isperu većinu boje s dlake, dali psu tekućine i lijekove te joj zamotali rane. Sljedeće jutro su odlučili sasvim joj ošišati krzno kako bi se lakše pobrinuli za rane, no onda se tek shvatilo koliki je razmjer ozljeda: komadi kože su počeli otpadati uz krzno... U tom trenu više nisu bili sigurni hoće li Violet preživjeti, a preživi li, hoće li ostati slijepa.   | Autor: Pinterest/AlbionFit Pinterest/AlbionFit

Ipak, ubrzamo li tri mjeseca lijekova protiv bolova, antibiotika, prematanja, posebnih terapija i puno besanih noći i brige, Violet je počela hodati, dala se maziti i družila se sa svima u skloništu. Čak je sama naučila put do veterinara!

Violet se oporavljala i htjela je da to svi oko nje znaju. Psić danas živi s divnim udomiteljima koji se profesionalno bave njegom pasa pa smo sigurni da joj se ovo više neće ponoviti. Nadamo se nijednom drugom psiću više nikada! 

Možda vas zanima Što tvoj pas otkriva o tvojoj osobnosti Rubrika Life&style Life&style
Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0