Stars

Severina prozvala "moćne mužjake" koji oduzimaju prava Hrvaticama i usporedila ih s - talibanima

  • Severina Vučković objavila je na društvenim mrežama apel kako bi se čulo i saslušalo žene i majke koje su stavljene u nepodoban položaj zbog zakazivanja rada institucija
  • Fotografijom je podsjetila na svoju borbu za skrbništvo nad maloljetnim sinom Aleksandrom 
  • "Znate li koliko je skrivenih žena iza zavjesa hrvatskih 'toplih' domova?", apelirala je da javnost mora čuti o situaciji naših žena koje su godinama u borbi protiv institucija i "moćnih mužjaka"

Na društvenim mrežama Severina Vučković objavila je apel na institucije i priče hrvatskih žena koje se godinama bore protiv sustava. U objavi u kojoj je podijelila dvije fotografije, onu svog bivšeg partnera sa njihovim sinom Aleksandrom i svoju, na kojoj je morala sakriti dječakovo lice, podsjetila je na svoju priču. Rekla je kako priče naših žena "skrivenih iza zavjesa" nisu ništa manje tužne od sudbine afganistanskih žena. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Severina (@severina)

Žene pod burkama i iza zavjesa - od Afganistana do hrvatistana, započela je pjevačica svoju objavu.  "Sestre i braćo, afganistanske djevojčice i žene napuštene su od svijeta! Pravo na slobodu, obrazovanje i izbor oduzeto im je preko noći. Stjerane su u kuću i obučene u burke. Svi veliki "svjetski frajeri" okrenuli im leđa, ostavili ih na milost i nemilost muške svjetine. I? I nikome ništa. Ne dopustimo da se zaboravi i prihvati! Znam da ne možemo mi puno. Možemo ponavljati, pisati, prozivati i apelirati…", napisala je skrenuvši pažnju na to kako možemo pomoći nekoj ženi u našj sredini.

"A možemo i pomoći nekoj ženi u svojoj sredini. Kako? Tako da ju saslušamo. Pažljivo, tako da ju čujemo. To je, pripremajući svoj istraživački serijal za @portal_halter, napravila Jelena Jindra, novinarka redakcije kulture HRT-a, vrijedna, iskusna i obrazovana žena. Njezina istraživačka priča, a razgovarala je s više od 40 žena, nije ništa manje jeziva od one s početka priče. Znate li koliko je sakrivenih žena iza zavjesa hrvatskih toplih domova?"

Žene govore o stvarima za koje ih prozivaju, a muškarci ih stalno rade i nikome ništa! Možda vas zanima Totalno nepravedno: Žene govore o stvarima za koje ih prozivaju, a muškarci ih stalno rade i nikome ništa! Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Severina (@severina)

Krah drugog braka: rastali su se Severina i Igor Kojić, Seve je objasnila kako je do toga došlo

"Lažno optuživanih, prozivanih, izopačavanih, izvrgavanih raznim teorijama, govorkanjima i podsmijehu", nastavila je. Tada se Severina dotakla i svog iskustva s lošim radom institucija i onime što proživljava već 8 godina. Prozvala je institucije koje bi trebale brinuti o djeci rekavši da umjesto toga, one "djecom trguju", zahvaljujući moćnim očevima koji se skrivaju iza određenih udruga.

Apelirala je Severina tako da se okrenemo oko sebe, vidite što se događa našim susjedama, prijateljicama,poznanicama, članicama obitelji. Kaže kako od njihovih priča ne treba pobjeći, već pomoći ako možemo, a najmanje što možemo učiniti je, saslušati ih. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Severina (@severina)

Možda vas zanima "Umirala sam godinama"... Na Severinin bolni vrisak reagirale majke koje dijele sličnu sudbinu Rubrika Stars Stars

Podsjetimo, Severina je krajem 2019. godine nepravomoćno izgubila skrbništvo nad sinom. Prema odluci suda, ima ga pravo viđati svaki drugi vikend, a uz to je sud donio i privremenu odluku kojom joj je zabranjeno objavljivati fotografije s maloljetnim sinom na društvenim mrežama.  Severina se s bivšim partnerom Milanom Popovićem nedavno ponovno našla na sudu u Splitu gdje se odlučuje o skrbništvu nad njihovim sinom Aleksandrom, te je tada rekla kako nada da će sina viđati češće od svakog drugog vikenda i pola praznika.

Photo: Instagram@severina

Komentari 0