Moda
Obožavamo žutu! Otrkijte koja je vaša idealna nijansa Obožavamo žutu! Otrkijte koja je vaša idealna nijansa Obožavamo žutu! Otrkijte koja je vaša idealna nijansa Obožavamo žutu! Otrkijte koja je vaša idealna nijansa Obožavamo žutu! Otrkijte koja je vaša idealna nijansa Obožavamo žutu! Otrkijte koja je vaša idealna nijansa

Obožavamo žutu! Otkrijte koja je vaša idealna nijansa

Mislimo da niti jedna boja tako dobro ne najavljuje toplije dane od žute, a važno je samo da odaberete pravu nijansu

Svim snagama protekli smo tjedan proveli boreći se protiv tmurnog vremena. Nema bolje boje za to od - žute. U psihologiji žuta je boja povezana s radošću i, naravno, suncem, a privlači pozornost gdje god se pojavila. Nije lako izabrati idealnu nijansu žute koja će vam savršeno stajati. Limun žuta je hladnija nijansa sa zelenim podtonom. Najbolje pristaje ženama toplije boje puti, smeđih očiju i kose. Svijetložuta može biti toplija i hladnija. Imate li plave oči, svijetlu boju puti i svijetlu kosu, kombinirajte hladniju nijansu svijetložute. Toplija odlično stoji crnkama. Narančasto-žuta je topla nijansa žute koja polako ulazi u crveni spektar. Nešto poput unutrašnjosti grejpa.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Ova boja savršeno pristaje svim ženama koje imaju sivkasti podton kože, prirodnim brinetama i crnkama svjetlije boje puti. Žute komade nekako zapostavimo tijekom godine pa ih se sjetimo s prvim zrakama sunca, ali nismo jedini. I dizajneri, pa i high street brendovi, razmišljaju na isti način. Salvatore Ferragamo prigrlio je trend sportskog luksuza pa chic kožnate torbice kombinira s pamučnom haljinom savršenom za svaki dan, naravno, u žutoj. Blogerice sve tamne komade za kojima posegnemo kad se vrijeme odluči poigrati s nama, pa izgleda više kao jesen nego proljeće, kombiniraju sa žutom kako bi stylingu dale malo života. U žutom od glave do pete ne može baš svatko izgledati dobro, jedino ako baš ne pogodite svoju nijansu, pa predlažemo da se okrenete dodacima ili samo nekoliko žutih komada uvrstite u svakodnevni look.

Mini torbe u jarkožutoj, privjesci, novčanici, pa cropped topovi, marame i dodaci za kosu odličan su odabir. Bez panike jer ovakve ćete komade sigurno pronaći u svim svojim omiljenim high street brendovima. I dok će jedni samo par komada u stylingu obojiti u žutu, drugi inspiraciju mogu potražiti na pistama brenda Tibi i Alexis Mabille. Duge haljine kakve bi nosile i kraljevne iz bajki u glamuroznom su stilu prošetale pistom i ostavile bez daha.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Dobra stvar kod žute je što u isto vrijeme može preuzeti i sporednu, ali i glavnu ulogu u stylingu. Važan je samo način na koji je kombinirate, odnosno koju nijansu nosite. Žuta koja je blizu boje senfa savršeno se može uklopiti u polurokerski styling u paru s kožnatom jaknom ili poderanim trapericama. Jarkožuta će, naravno, biti kraljica svake kombinacije jer nećete imati u što drugo gledati osim u nju. U tom slučaju predlažemo da ostatak kombinacije bude nešto smireniji. No ako baš želite (a proljeće to dopušta), s jarkožutom nosite još upečatljivije uzorke poput leoparda ili cipele za kojima će se svi okretati. Nešto kao blogerica na slici lijevo. Najbolja prijateljica žutoj definitivno je zlatna. Iz slične su “obitelji”, pa ovu kombinaciju boja predlažemo, na primjer, za večernje izlaske u ovakvoj varijanti: duga žuta haljina, mala clutch torbica ili visoke potpetice u zlatnoj boji. Metalik ionako ne izlazi iz mode, tako da nećete pogriješiti budete li ga nosili i tijekom ljeta, a na preplanulu put zlatna će izgledati još bolje. Dobar stil ionako se krije u dodacima, pa predlažemo da ovog ljeta nabavite jedne žute sandale koje ćete moći kombinirati na apsolutno sve. Od traperica, preko haljina, do šarenih odijela.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Naglasak je na modnim dodacima, torbama i naočalama u kojima nećete proći nezapaženo. Trend jarkih boja dominira dizajnerskim kolekcijama, a topla žuta je idealan odabir za sve fashionistice. Dok i dalje razmišljate biste li obojili ormar u žutu za ovu sezonu, dat ćemo vam još nekoliko razloga. Žuta zrači optimizmom, prosvjetljenjem i srećom. Nijanse zlatno-žute nose obećanje pozitivne budućnosti. Žuta se ističe od drugih boja i uljeva optimizam i energiju, a potiče i kreativne misli. Uz zelenu, narančastu i ljubičastu čini skupinu vrlo snažnih i upadljivih boja koje privlače pozornost, no ne moraju nužno izazivati osjećaj povjerenja i pouzdanosti, pa možda trebate dvaput razmisliti ako mislite nositi žutu u nekim formalnim okruženima poput odlaska na razgovor za posao. Međutim, odjeća u ovoj boji sjajan je izbor za druženja s kolegama s posla ili uredske zabave. Najbolje je da počnete sa žutom bluzom ili kožnatom jaknom. One se odlično slažu s klasičnim trapericama, ali i popularnim hlačama s printom. Najbolje ih je nositi s upečatljivim hlačama koje u sebi imaju tonove ili aplikacije ove jarke nijanse. Isto pravilo vrijedi i za sako, a želite li ublažiti styling, ispod odjenite bijelu bluzu ili majicu. Haljine u žutim nijansama koje će uskoro zavladati ulicama jednako dobro stoje plavušama, brinetama, crnkama i crvenokosima. Na crvenim tepisima idu uz bok klasičnim crnim toaletama, a toliko su upečatljive da odaju dojam visokog samopouzdanja i elegancije. Najbolje ih je kombinirati s decentnim make-upom i cipelama boje kože.

Tamnu odjeću koju ste dosad nosili, barem zasad, ostavite u ormaru i odjenite se u vedre nijanse, a svoju svakodnevicu učinite ljepšom uz hit boju ove sezone.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0