Stars

Lista najplaćenijih: Jennifer Lawrence "teška" je 46 mil. dolara

Simpatična glumica ove je godine zaradila nešto manje nego prošle, no to joj je i dalje osiguralo prvo mjesto na Forbesovoj listi

Časopis Forbes objavio je svoju godišnju listu najbolje plaćenih glumica, a već drugu godinu za redom na samom vrhu našla se Jennifer Lawrence. 'Teška' čak 46 milijuna dolara, ponajviše zahvaljujući posljednjem nastavku megapopularnog kino hita Igre gladi, ova 26-godišnjakinja ujedno je i najmlađa među top 10 najplaćenijih glumica. Tu titulu joj je 2015. godine donijela nešto veće zarada, od 52 milijuna dolara. 

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Drugo mjesto zauzela je zvijezda novog nastavka Istjerivača duhova, Melissa McCarthy, a iako je nedavno proglašena jednom od najplaćenijih glumica svih vremena, Scarlett Johansson ove se godine našla tek na trećem mjestu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Na ovogodišnjoj listi časopisa Forbes među top 10 našle su se i dvije internacionalne glumice - kineskinja Fan Bingbing i bollywoodska zvijezda Peedika Padukone. Pogledajte tko se još našao na samom vrhu:

1. Jennifer Lawrence: 46 milijuna dolara

2. Melissa McCarthy: 33 milijuna dolara

3. Scarlett Johansson: 25 milijuna dolara

4. Jennifer Aniston: 21 milijun dolara

5. Fan Bingbing: 17 milijuna dolara

6. Charlize Theron: 16,5 milijuna dolara

7. Amy Adams: 13,5 milijuna dolara

8. Julia Roberts: 12 milijuna dolara

9. Mila Kunis: 11 milijuna dolara

10. Peedika Padukone: 10 milijuna dolara

 | Autor: @splashnews.com @splashnews.com

Iako je prošle godine snimila tek jedan film, Julia Roberts našla se i na ovogodišnjoj listi zahvlajujući tome što gotovo tijekom cijelih devedesetih i početkom dvijetisućetih nije silazila s vrha liste najbolje plaćenih glumica. A dok danas i glumice na desetom mjestu zarađuju višemilijunske iznose, Elizabeth Taylor ostat će zauvijek zapamćena kao prva glumica u povijesti koja je za ulogu u filmu dobila milijun dolara. 

 | Autor:

Na Forbesovohj listi najbolje plaćenih celebrityja na čijem je vrhu pjevačica Taylor Swift, Jennifer Lawrence našla se tek na 49. mjestu, a čak šest muških kolega zaradilo je više od nje. To su: Johnny Depp (48,5 milijuna dolara), Tom Cruise (53 milijuna dolara), Matt Damon (55 milijuna dolara), Jacki Chan (61 milijun dolara), Dwayne "The Rock" Johnson (64 milijuna dolara) i Kevin Hart (87,5 milijuna dolara).

 | Autor: Getty Images Getty Images

O velikoj razlici u prihodima među ženskim i muškim celebrityjima progovorila je sama Jennifer Lawrence i to prošlog listopada, a u svom eseju napisala je:

"Kada je Sony hakiran i ja sam saznala koliko sam manje plaćena od svojih muških kolega, nisam se naljutila na Sony. Naljutila sam se na samu sebe, jer sam prerano odustala od pregovora."

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0