Native sadržaj

Tri zlatna pravila za mladoliku kožu čak i ako obožavaš provoditi vrijeme na suncu

  • Napokon nam dolaze sunčani i topli dani i jedva čekamo provesti ih na otvorenom
  • Ipak, svaki put kada se izlažemo suncu, naša koža to pamti kroz bore ili hiperpigmentacijske mrlje
  • Kako bi mogla nesmetano uživati u svakom sunčanom danu, donosimo ti tri zlatna pravila odgovornog uživanja na suncu

Presuda dermatologa je konačna - ne postoji zdrava preplanulost! Znamo, i mi smo bile uvjerene da ako nanosimo kreme sa zaštitnim faktorom i svejedno dobijemo brončani ten nismo nanijele štetu koži, no to ipak nije tako. Svako izlaganje suncu ostavlja trag na našoj koži, no to ne znači da se trebamo skrivati u hladu i zaboraviti na zabavu ugrijane toplim zrakama sunca. Jer ipak, kada nam dođu vedri i topli dani, tko bi nas u tom trenutku mogao zadržati u zatvorenom ili u hladu? 

Kavi s prijateljicama na sunčanoj terasi ili šetnji u obližnjem parku tada ne možemo odoljeti, no uvijek nas u kutku uma muči spoznaja da svaka zraka sunca potencijalno donosi bore, hiperpigmentacijske mrlje i starenje kože. Kako bi mogla nesmetano uživati u svakom sunčanom danu, bez brige o ovim problemima, donosimo ti tri zlatna pravila odgovornog uživanja na suncu. 

1. Nosi zaštitni faktor baš svaki dan 

Dok su naše bake sa sobom na plažu nosile maslinovo ulje, mi danas znamo koje katastrofalne posljedice za kožu ono donosi. Danas, kao odgovorne osobe, na plažu nosimo kreme, gelove i sprejeve sa zaštitnim faktorom i pažljivo ih nanosimo - dok smo na moru. Većina ljudi kreme sa zaštitnim faktorom veže samo za ljetovanje, no da bi koža bila zdrava, njegovana i mladolika, SPF bismo trebale nanositi baš svaki dan. Bilo da je dan sunčan ili tmuran, hoćemo li ga provesti u prirodi ili doma, vozimo li se u automobilu ili zrakoplovu - zaštitni faktor treba biti na našem licu. Još jedna važna napomena je da SPF trebamo redovito ponovno nanositi na lice tijekom cijelog dana, no to je već napredna lekcija, najprije nam treba postati rutina uopće posegnuti ujutro za zaštitnom kremom. 

 | Autor: Pexels Pexels

2. Kožu obavezno dobro hidriraj

Iz nekog razloga je postalo uobičajeno mišljenje da su hranjive i hidratantne kreme namijenjene većinom osobama sa suhom kožom te da bi svi s mješovitom ili masnom kožom trebali što više isušivati lice i izbjegavati ih. Istina je potpuno drugačija. Pretjerano isušivanje masne kože dovest će do još intenzivnijeg lučenja sebuma što, zapravo, ima suprotan učinak. Koji god tip kože imaš, potrebno joj je osigurati odgovarajuću hidraciju kako bi bila zdrava i ne bi se pretjerano isušila izlaganjem suncu. Ključ je u tome da pronađeš hidratantnu kremu koja ti najbolje odgovara, a ne smiješ zaboraviti hidrirati kožu i iznutra. 

3. Pazi na zdravlje mikrobima kože

Koža je naš najveći organ, a na njoj se nalaze milijarde virusa, bakterija, gljivica i drugih mikroorganizama. Iako to zvuči malo zastrašujuće, svi ti mikroorganizmi ključni su za zdravlje kože, a imaju brojne važne uloge. Osim što čuvaju tijelo od infekcija, naši mali stanovnici na koži pomažu održati naš imunitet snažnim, ali pomažu i obnavljanju nastalih oštećenja - uključujući oštećenja koja izaziva sunčevo zračenje. Zato je iznimno važno odabrati proizvode za njegu kože koji njeguju i mikrobiom, a ne da rade protiv njega. 

Ključ brige o koži je ravnoteža

Najbolji proizvodi za njegu kože razvijeni su tako da rade u suradnji s našim tijelom i oponašaju prirodne sustave kože, a upravo je prema toj filozofiji stvorena OPS Biotics 3-BIOTIC linija. Kako bi održala ili poboljšala integritet kožne barijere, odnosno njen zaštitno-imuni sustav, 3-BIOTIC linija koristi potentne botaničke agente kao što su prebiotici, probiotici, postbiotici, silymarin i list masline. Aktivni probiotski koncentrat s trostrukim kompleksom (prebiotic, probiotic i postbiotic) te ekstraktom sikavice kreiraju površinsku zaštitu protiv UV-induciranog starenja i onečišćenja iz zraka i okoliša. Kompleks pomaže ojačati mikrofloru u strukturi kože te tako smanjiti gubitak vode uslijed loše ili nedovoljne funkcije lipidnog sloja. Uz to 3-biotički sustav u potpunosti zatvara krug zaštite: pomaže održati i poboljšati imunitet kože te održati mikrobiom kao osnovnu zaštitu i anti-aging faktor.

 | Autor:

U liniji ćeš pronaći 3-BIOTIC - MICROBIOME zaštitnu kremu koja u samo 24 sata podiže hidrataciju kože za 40 % te potiče obnovu i boost nove i zdrave kože, štiti, povećava i zadržava vlažnost, obnavlja i jača barijeru te modulira kožni imunitet. Odlična je u kombinaciji s 3-BIOTIC - MICROBIOME koncentriranim fluidom koji također sadrži probiotski koncentrat s trostrukim kompleksom. Nakon četiri tjedna korištenja fluida vidljive su prve promjene, nova koža je svježa, elastična i jedra, a mikrobiom ojačan. 

 | Autor: Ops Biotics Ops Biotics

Osim onoga što nanosiš na kožu, jako je važno i čime ju čistiš jer samo čista koža može slobodno disati. VINEGAR cleanser S ružinim hidrolatom baziran je na jabučnom octu, AHA kiselinama i enzimima kako bi to čišćenje zaista bilo temeljito, kako bi pore otpustile nakupljene nečistoće, a koža na kraju dana „prodisala“ svježinom i energijom. Može se koristiti od 20. godine, a zajedno s 3-BIOTIC lijom čini savršeno rješenje za njegu kože baš svaki dan. 

 

Photo: Unsplash

Komentari 0