Native sadržaj

Maska za kosu s prirodnim 'silikonima'? Postoji i evo zašto je to posebno dobra alternativa za njegu kose

  • Nekima je možda najdraži dio godine blagdansko vrijeme, no moramo priznati kako se mi najviše veselimo ljetovanju
  • I dok ne možemo baš svaki dan u godini provesti na plaži, možemo si dašak ljetne bezbrižnosti približiti u svakodnevicu
  • Uvrsti ove savjete u svoj raspored i uživanje će biti garantirano

 

Jesi li ti jedna od nas koje nestrpljivo odbrojavamo dane do ljeta? Koliko god uživale u svojoj svakodnevici, ipak nam nema dražeg dijela godine od godišnjeg odmora i odlaska na ljetovanje. Čini nam se kao da tada apsolutno svi problemi nestaju, a sve što nam je na pameti je na 'kojoj ću se plaži danas sunčati' i 'koji koktel odabrati'. Iako je upravo to što se ne događa svaki dan posebnost ljetovanja, svejedno bi nam svima godilo zadržati taj opušten i slobodan state of mind i kroz ostatak godine. 

Dok odbrojavamo mjesece do idućeg ljetovanja, vrijeme je da si priuštimo barem jednu od ovih aktivnosti kako bismo dašak pješčanih plaža, laganog povjetarca i soli na koži mogle stvoriti i kada nismo na godišnjem odmoru.

Najprije otkrij što te najviše veseli kod ljetovanja

Počni tako što ćeš napraviti popis svih stvari koje najviše voliš na godišnjem odmoru. To može biti odlazak na doručak, boravak na plaži, čitanje knjige, bilo što. Pokušaj pronaći način da uključiš ove elemente u svoj svakodnevni život. Zvuči jednostavno, ali znamo da vjerojatno nemaš vremena to raditi tijekom dana. Umjesto da pustiš da se stvari koje najviše voliš raditi dogode same od sebe, zapravo ih unaprijed planiraj. Na početku svakog tjedna pogledaj svoj planer i rezerviraj si male vremenske periode za posvećivanje stvarima koje voliš. Tretiraj ih kao neodgodive obveze, baš kao i bilo koje druge sastanke koje možda imaš. Kako bi maksimalno iskoristila svoje vrijeme, pokušaj, primjerice, uklopiti te aktivnost u svoju pauzu za ručak.

 | Autor: Pexels Pexels

Odvaži se na manje avanture

Jedna od najboljih stvari na odmoru su sva nova iskustva koja možeš doživjeti. Zašto čekati odmor da bi to učinila? Dodaj malo avanture u svoj život. Svaki dan pokušaj učiniti nešto što do sada nisi. To može biti jednostavno kao promjena rute do posla, kupnja egzotičnog voća koje nisi probala ili isprobaj novu vrstu treninga. Vikendom, kada imaš više slobodnog vremena, istražuj novo susjedstvo ili odi na kratki izlet bez unaprijed određene destinacije. Barem se malo udalji od svojih uobičajenih mjesta i isprobaj novi restoran. Pokušaj takve uzbudljive aktivnosti planirati na početku tjedna da im se imaš priliku veseliti svaki dan do vikenda. Jednostavno, ako postoji aktivnost koju si uvijek željela isprobati, ne moraš ju čuvati za sljedeći odmor, kreni već sada. 

Provodi više vremena u prirodi

Boravak na svježem zraku izvrstan je alat za sreću. Velike su šanse da provodiš puno više vremena na otvorenom tijekom odmora nego u svakodnevnom životu. Nastoj svakodnevno provesti barem 15 minuta uživajući na otvorenome, primjerice pauzu za ručak provedi s prijateljicama vani ili se nakon posla brzinski prošeći kroz park. Udahni svježi zrak, promatraj svoju okolinu i opusti se!

 | Autor: Unsplash Unsplash

Unesi malo mašte u kuhinju

Isprobavati nove kombinacije okusa na odmoru je tako zabavno jer postoji toliko novih stvari za isprobati i sve je tako lijepo pripremljeno. No, zašto nove gastronomske gušte ne bi isprobala i u svojoj kuhinji? Kreni u misiju da isprobaš svako egzotično voće i povrće koje nađeš. Više ćeš uživati u pripremi svježih i zdravih obroka ako pronađeš način kako svaki obrok učiniti uzbudljivim. Čak i najjednostavnije jelo može biti zabavno ako je prezentacija lijepa pa se potrudi da tvoja večera izgleda baš kao ona iz omiljenog restorana s prošlog ljetovanja. 

Probudi ljeto mirisima

Kada osjetimo miris kreme za sunčanje, u istom trenutku se u mislima teleportiramo na sunčanu plažu. Mirisi su najjači okidač sjećanja i emocija, pa to trebamo iskoristiti u svoju korist. Osim kreme za sunčanje, sigurno će ti u stvaranju tog dobrog osjećanja ljetovanja pomoći i drugi mirisi poput parfema koji koristiš na ljetovanju, ali i kokosa, ananasa i drugog tropskog voća. Kako bi istovremeno stvorila ovaj omiljeni osjećaj ljetovanja i njegovala svoju kosu, isprobaj Nuggela & Sulé South Beach masku za kosu koja će te svojim koktelom neodoljivih tropskih aroma odmah odvesti u tropski raj. 

 | Autor:

Svilenkasta maska za kosu s prirodnim sastojcima Nuggela & Sulé South Beach regenerira, hrani i hidratizira kosu te će ju učiniti izuzetno mekom i podatnom. Ova jedinstvena formula sadrži “silikone” dobivene iz Tucuma maslaca, biorazgradive alternative polimerima tj. kemijskim silikonima prisutnima u uobičajenim proizvodima za kosu. Dokazano je da je Tucuma maslac učinkovitiji sastojak od uobičajenih silikona koji se koriste u kozmetičkim proizvodima te je zbog toga ova maska inovacija. 

 | Autor:

Osim što će te osvojiti neodoljivom aromom, ima čak sedam dokazanih učinaka - trenutno obnavlja oštećenu kosu, dubinski ju njeguje, pomaže obnoviti kosu (čak i nakon korištenja proizvoda s agresivnim kemikalijama), revitalizira kosu, vraća joj prirodan sjaj, dubinski ju hidratizira i omekšava kosu i vrhove. Dovedi dašak tropa u svoju svakodnevicu već sada, a ne zaboravi ju ponijeti i na iduće ljetovanje kako bi njegovala tvoju kosu nakon morske soli i sunca. Sigurno će i Nuggela & Sulé South Beach masku za kosu postati neizostavan dio uspomena s ljetovanja. 

Photo: Unsplash

Komentari 0