Moda

Ne propustite novi broj magazina Budi.IN

Od sutra vas na kioscima očekuje sve o najnovnijim jesenskim trendovima - zelenoj boji, gležnjačama...

Ove subote naslovnicu nam krasi predivna Maja Virgej Novak koja bojama koje nosi priziva divnu jesen. A s obzirom na to da je ovo prvi listopadski broj Budi.IN-a, odlučili smo se pozabaviti najvećim jesenskim trendovima za ovu sezonu. 

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Postoje određeni modni komadi koje je teško nositi čak i najzagriženijim fashionisticama zato što svojim krojem doista rijetko kome laskaju - široke hlače do pola lista, crop topovi i kombinezoni definitivno spadaju u ovu kategoriju, no i svijet obuće ima kandidata - gležnjače. Klasične crne kožnate bez potpetice, znane kao “chelsea boot”, već imaju kultni status; Kate Moss obožavateljica je moto modela, malo širih rokerskih modela s remenjem i zakovicama; Fausto Puglisi odlučio se na kaubojsku varijantu, a Alberta Ferretti svoje miljenice na doista tankoj potpetici istkala je baršunastim cvijećem.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Svaka sezona ima svoju boju. U jesen smo navikli da su to tamnosmeđe, bogato crvene i žute koje naginju prema boji senfa, a ove godine prišuljala se i jedna zelena. Njoj je uspjeh predvidio i najveći autoritet kad su boje u pitanju Pantone, a boju su nazvali “Lush Meadow”. Kao nikada do sada modne su piste, ali i dućani high street brendova prepuni zelenih komada. Ova je boja sofisticirana, elegantna i daje neku posebnu dozu luksuza komadima koji su obojeni u nju. Nakon što je osvojila piste, pojavila se i u trgovinama, a čini se da nekako najviše “voli” baršun, koji je apsolutni pobjednik sezone, barem što se materijala tiče.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Znate li što je Cold krema? Ako ne, ove subote pročitajte našu beauty rubriku... Opće pravilo koje vrijedi kod izrazito osjetljive kože lica je - “manje je više”. Drugim riječima, osobe koje imaju netolerantnu kožu trebaju paziti da je ne izlažu nepotrebnim sastojcima poput parfema ili boja. Kad govorimo o vrućoj vodi i tuširanju, situacija je slična: užitak koži pružit će gel za tuširanje s mirisima prirodnih sastojaka ili čak ulje. Nježne formule poželjne su u svijetu kozmetike već neko vrijeme, a sada s njima idemo i pod tuš. Ulja za tuširanje skladne su i nježne varijante koje ne isušuju kožu te su optimalne za kožu sklonu iritacijama. Nakon svega ne treba se dodatno mazati jer one su dva u jedan. Cold krema također je jedan od sastojaka na koje ćemo ovih dana često naići: radi se o jednoj od najstarijih farmaceutskih formula. Već stoljećima ta se krema upotrebljava za zaštitu jer se radi o emulziji ulja, vode i voska. Rezultat: ima odlična hidratantna svojstva, jednostavna je i bazična u svijetu kozmetike.

U rubrici destinacija posjetili smo Grčku, a u rubrici gastro vam predlažemo na koja tri načina pripremiti mirisne paprike. 

 

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0