Moda
Kako je crta učinila hlače najpoželjnijim modelom sezone... Kako je crta učinila hlače najpoželjnijim modelom sezone... Kako je crta učinila hlače najpoželjnijim modelom sezone... Kako je crta učinila hlače najpoželjnijim modelom sezone... Kako je crta učinila hlače najpoželjnijim modelom sezone... Kako je crta učinila hlače najpoželjnijim modelom sezone...

Kako je crta učinila hlače najpoželjnijim komadom sezone...

Rastom popularnosti sporta i fit, a ne mršavih djevojaka, svoj put do modnih pista i srca fashionistica našla je ova odjeća

Priznajemo, hlače lako mogu postati dosadne - osim visokog i niskog struka i širokih i uskih nogavica ne postoji puno stvari s kojima nas mogu iznenaditi - na kraju krajeva, nije lako biti kreativan s dvije nogavice i kopčanjem oko struka. Upravo zato nas svaki novi trend koji se pojavi na pistama, a uključuje hlače, itekako zanima. Zahvaljujući sve većoj popularnosti raznih oblika tjelovježbe i rastućeg interesa za fit, a ne mršave djevojke, sportski način odijevanja prošlih godina postaje sve važniji u modnoj industriji - ne samo da sportski brendovi čine bitan dio garderobe najvećih glazbenih zvijezda nego su sve češće viđeni u i modnim kombinacijama street style zvijezda. Potaknute ovim, velike modne kuće odlučile su dati svoj doprinos zamahu ljubavi prema sportu, a novi trend dobio je i svoje ime: athleisure, prema kombinaciji naziva za atletsku i leisure, casual odjeću.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija No ako se pita francuski brend Chloé, daleko od toga da ovu odjeću ne možete nositi na posao. Njihove hlače, predstavljene na reviji za proljeće i ljeto, s okomitim crtama uz nogu ne samo da daju čistoću raznim uzorcima nego i vizualno izdužuju siluetu te daju moderni dašak poslovnoj eleganciji. Kako ovo nije bio prolazni trenutak, dokazao je Burberry, koji je sličan model predstavio za jesen i zimu 2016. Stella McCartney inspirirala se retromodelima, a u slučaju da niste spremni odvojiti gotovo 5000 kuna za njezin dizajn, odlične komade možete pronaći u high street trgovinama. Želite li varijantu koju možete nositi na posao, ali i na večernji izlazak, odaberite model koji podsjeća na donji dio odijela, a pruge neka budu u monokromatskim nijansama. Zabavnije varijante svakako su cvjetne, od uzorka zmijske kože ili grafičkih printeva, koje će savršeno smiriti dvije okomite linije uz rub noge. Danju ih kombinirajte s potpeticama, a navečer sa tenisicama - doista je teško pronaći odjeću i obuću s kojom ovakav model hlača neće funkcionirati. Od običnih crnih topova i pulovera, preko bijelih, bež svilenih bluza koje će dobiti ponekad prijeko potreban dašak suvremenosti, do majice sa šljokicama koja može biti točka na “i” fantastičnom outfitu za nešto opuštenija poslovna druženja.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Chloé ih je kombinirao sa sandalama, Victoria Beckham s platformama, a Rosie Huntington Whiteley s potpeticama s otvorenim prstima. Glavni trik fashionistica je kombiniranje širokih nogavica i pulovera, koje nonšalantno uguraju u hlače samo s prednje strane. Kad su kombinacije boja u pitanju, čini se kako je jedna doista nepogrješiva - modre hlače sa bijelim ili crvenim prugama najčesće su viđene u modnim kombinacijama fashionistica. Priznajemo kako je sportska elegancija, pogotovo verzija koju u posljednje vrijeme promoviraju modeli poput Kendall Jenner i Gigi Hadid, mnogima nespojiva i nezamisliva u svakodnevnim situacijama, no uz ovaj dodatak garderobi napravit ćete prvi korak do zlatne medalje za athleisure.

 

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0