Moda
Charisma Creative Studio

Iz domaćeg Charisma Creative Studija dolazi predivan unikatan nakit - od smole!

  • Domaći brendovi nakita, posebno ručne izrade uvijek imaju unikatne komade u koje se lako zaljubiti
  • Brend Charisma Creative Studio stvara upravo takve naušnice, ogrlice i prstenje!
  • Njegova osnivačica Valentina otkrila nam je kako je pokrenula brend i sprema li nešto novo u ponudi!

Mali brend ručno rađenog nakita i ukrasnih predmeta, Charisma Creative Studio zapeo nam je za oko svojim dizajnima čim smo ugledali njihovu Instagram stranicu, na kojoj možemo pronaći predivan nakit izrađen od epoxy smole. U ručno rađeni nakit uvijek se ulaže posebno mnogo truda, a pažnja posvećena detaljima vidljiva je u svakom pojedinom komadu.

Charisma Creative Studio | Autor: Pr Pr Foto: PR, Charisma Creative Studio

Osnivačica brenda, Valentina Brnečić, otkrila nam je odakle ideja za pokretanjem brenda i zašto se odlučila posvetiti baš izradi nakita: "Jednostavno osjećam ljubav prema 'kićenju' od malih nogu. Sve je počelo od kada je na snagu stupio onaj ludi virus koji nas je zatvorio u kuće. Za mene je to bilo predivno vrijeme ponovnog otkrivanja sebe i onoga što zaista volim raditi. Obožavam boje, slaganje, sklad, kompoziciju, fotografiju, prirodu, ples, muziku - ukratko umjetnost u svim oblicima. Krenula sam s hobijem izrade nakita od epoxy smole i osjećala sam da je to to. No, onda sam se zapitala ima li smisla o tome razmišljati u ovom razdoblju kada na cijeloj planeti vlada strah što će biti sutra? Ima. Svjesna sam da sam izabrala teži put kojem treba dugo vremena da postane održiv, ali vjerujem u to da kada radiš nešto iz ljubavi rezultati su ponekad spori, ali ostvarivi", ispričala je Valentina o svojim počecima. 

Charisma Creative Studio | Autor: Pr Pr Foto: PR, Charisma Creative Studio

Kad je riječ o inspiraciji, svi znamo da može doći iz bilo čega, a kad je riječ o stvaranju nakita, Valentina nam je rekla kako vidi "ljepotu u prirodi, bojama i kontrastima. Uglavnom ne planiram puno, krenem s miješanjem pigmenata i ulijevanjem i tako nastaje čarolija. Kada spontano sve sjedne na svoje mjesto dolaze divni dizajni koji su unikati i ne repliciram ih osim ako mam upite za iste".

Charisma Creative Studio | Autor: Pr Pr Foto: PR, Charisma Creative Studio

Valentina nam je objasnila i kako je svjesna da izrađuje nakit "koji možda trenutno i nije toliko in, budući da se sad nosi minimalistički nakit, ali baš zato oni koji se odluče na moj dizajn jasno daju do znanja koliko su posebni i ne boje se iskazati svoju različitost i ljepotu kojom ističu svoju karizmatičnost", opisala je.

Charisma Creative Studio | Autor: Pr Pr Foto: PR, Charisma Creative Studio

Valentina Charisma Creative Studio nakit izrađuje od bio epoxy smole, koja "dvokomponentna smola od 40 posto biorazgradivih komponenti", čime Valentina stavlja naglasak i na svoju brigu o okolišu. Objasnila nam je i proces izrade: "Te se dvije komponente miješaju u zadanom omjeru te se izlijevaju u kalupe sa suhim cvijećem, šljokicama, listićima i sličnim detaljima. Potrebno je čekati dva dana da se smola stvrdne te je onda spremna za brušenje i poliranje ako je potrebno, te sjedinjavanje s metalnim komponentama, čelikom ili čelikom s pozlatom) u završni izgled".

Charisma Creative Studio | Autor: Pr Pr Foto: PR, Charisma Creative Studio

Matee kaputi Možda vas zanima Kupujmo domaće: brend MATEE creative studio ima odlične dvobojne kapute Rubrika Moda Moda

Charisma Creative Studio | Autor: Pr Pr Foto: PR, Charisma Creative Studio

U raznolikoj ponudi nakita ovog domaćeg brenda, trenutno najtraženiji modeli su Clouds naušnice te Dua, posebno zbog svoje nosivosti, smatra Valentina. Cijene modela naušnica kreću se od 24 do 30 eura, za narukvice je cijena 33, za lančiće 35, dok se prstenje Charisma Creative Studija prodaje po cijenama od 27 do 30 eura. Valentina je naglasila i kako se cijena mijenja i povećava ako se radi po posebnoj narudžbi i s izvanrednim troškom, a sve se narudžbe mogu napraviti na službenim Instagram ili Facebook profilu brenda!

Osim predivnog nakita od epoxy smole u raznim bojama te s raznim efektnim motivima, novitet nedavno dodan ponudi Charisma Creative Studija su i predivne kopče za kosu, a osim što su vrlo praktični, jednako prekrasnog dizajna su i modeli držača za torbe. Valentina nam je otkrila kako upravo radi na još jednom novitetu za svoj brend te ga opisala kao 'pomalo neobičan', stoga ga jedva čekamo vidjeti u proširenoj ponudi Charisma Creative Studija na Instagramu!

Charisma Creative Studio | Autor: Pr Pr Foto: PR, Charisma Creative Studio

Možda vas zanima Sjećaš se Jacquemus kroasan naušnica? Domaći brend Kragrlica ima sličan model, ali u obliku istarskih fuži Rubrika Moda Moda
Photo: Pr

Komentari 0