Dobitnici biografije slavne Adele!

 

Budi.IN će nagraditi troje čitatelja biografijom jedne od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda - Adele.

Sretne dobitnice biografije pjevačice Adele su:

 • cuncinus, Selma Aganagić-Gabela, Sarajevo
 • nana26, Ivana Kovačević, Dubrovnik
 • Eenaya, Ena Dujak, Slatina

Čestitamo dobitnicama! O preuzimanju nagrade bit će obaviještene putem e-maila.

"Adele: Biografija" - Chas Newkey Burden

PR      

Osebujan glas, brojni hitovi i ranjiva osobnost priskrbile su Adele veliku popularnost, ali i priznanja publike i kritike, kao i njezinih kolega glazbenika. Osvojila je vrhove top lista i brojne nagrade, dosegla milijunske naklade sa svojim izdanjima, rasprodala koncerte i turneje, te postala idol i uzor ljudima, pogotovo mladima, diljem svijeta. No, tko je ona zapravo? Koja je istina o njezinom životu koji je toliko utjecao na njezine pjesme? Kako je prevladala izazove i prepreke u karijeri?

Ova knjiga prati njezinu priču od djetinjstva u Londonu gdje je počela pjevati sa samo 4 godine, životnih uspona i padova, pa sve do ugovora sa izdavačkom kućom, prvih albuma i velikog globalnog uspjeha.

Ovo je prva i najprodavanija biografija jedne od najpopularnijih pjevačica današnjice, djevojke iz susjedstva koja je osupnula svijet glasom, pjesmama, izvedbom, prkoseći pravilima šoubiznisa. Nakon dva albuma “19” i “21” Adele je pošlo za rukom ono o čemu mnogi izvođači sanjaju, osvojiti svijet pjesmama, u konzumerističkom sistemu ne biti one hit wonderom, nego izrasti u pjevačicu o kojoj se, već nakon nekoliko godina trajanja na sceni, govori kao o evergreenu. Njezinu interesantnu životnu priču predočio je Chas Newkey Burden, poznati britanski novinar i publicist, autor niza biografija slavnih.

” Adele: Biografija” potpuni je portret genijalnog talenta i inspirirajuće beskompromisne mlade žene koja je osvojila svijet.

Biografiju pjevačice možete kupiti ovdje, ili u posebnoj ponudi zajedno s njenim hit albumom "21" ovdje.


 • nikasb

  13:36 | 28.09.2012

  Prepoznajem se u njoj i njenim pjesmama!

 • amaretica

  10:23 | 25.09.2012

  Adele je pjevačica prava,
  Nije u glavu joj udarila slava,
  Nježna i iskrena,
  Glasna i jedinstvene.
  Njezine su pjesme jake,
  Mada ona ne proizvodi note lake,
  Već su to stihovi trajni,
  Zauvijek će ostati upisani i sjajni.
  Zato Adelu svatko sluša,
  Njenim pjesama veseli se duša,
  I lakše je preživjeti dan,
  I brže dođe san.

 • Sanjica2011

  09:59 | 25.09.2012

  Adele obozavam zbog njenog divnog prodornog glasa koji vrlo lako pronalazi put do svačijeg srca. Njezine pjesme prepune su emocija što se i osjeti kroz njezinu interpretaciju. Slušam je gotovo svaki dan i uvijek iznova i iznova uživam u njezinim pjesmama jer se u većini mogu pronaći. Adele je žena i po';divan glas, divan stas i iznad svega ogroman i neizmjeran talent koja svakom novom pjesmom osvaja top liste. Stoga, dragi BudiIN ja bih voljela dobiti Adelinu biografiju i nadam se nagradi :) <3

 • Renee

  09:42 | 25.09.2012

  Volim slušati Adele.
  Osvojio me Adelin glas jer je toliko poseban,dok u tekstovima njenih pjesmama moja duša pronalazi hranu i lijek .
  Neizmjerno me čini sretnom kad mi moja curica od 4 godine kaže: "mama ja bi onu koju ti voliš" i kad se trudi svim srcem pjevati samnom "Rolling in the deep", Uvijek mi krenu suze radosnice jer je i Adele počela pjevati sa 4 godine, a nikad se nezna, možda se i u mom anđelu krije (barem mali dio) Adelinog muzičkog talenta.
  Bila bih ponosna kad bih joj mogla čitati Adelinu biografiju i na taj ju način inspirirati da osvoji svijet.

 • merida

  22:20 | 24.09.2012

  Djevojka ima i glas i stas, svaka joj čast. Takvi talenti kao ona se rijetko rađaju. Pjesme su joj izvanredne. Jedinstvena je i originalna.

 • anavy7

  22:29 | 23.09.2012

  Adele - inspirativna, posebna, nadahnjujuća, ponosna, talentirana, osebujna ---> predraga i jednostavna djevojka koja je unatoč slavi ostala velika u svojoj skromnosti.

 • noic1jedini

  22:27 | 23.09.2012

  unique to je ona:)

 • Orange

  11:37 | 23.09.2012

  Zašto volim Adele?
  Zato što je često puta kad sam sama, plačljiva, slomljena i nikakva dovoljno upaliti jednu njezinu pjesmu.
  Zato što njezinu pjesmu možeš doživjeti i osjetiti, hrani dušu.
  ... znaš da je osoba koja pjeva normalna i pametna osoba, prirodna
  ... pjeva o realnim stvarima i njezina glazba pomaže ljudima diljem svijeta
  ... ne fura nikakav stil divljakuše, lude i otkačene cure ili extra dobrice.
  ... takva je kakva je, i iako nije cura od 50ak kg, voli sebe takvu kakva je i svima suptilno i na indirektan način dokazuje da je takva kakva je zapravo najbolja, čime automatski šalje poruku brojnim ljudima diljem svijeta koji imaju problema bilo sa identitetom ili prihvaćanjem samog sebe takvim kakav jesi.
  Adele je zapravo najtočniji i ispravniji primjer pjevača, jer nije bitna koreografija, nije bitna luda i nabrijana glazba, prenapadan tekst, pjevačicin osebujan dekolte ili ''super dobro'' dupe ( I apologize), visoke štikle, tonu šminke, bijesni motori po pozornici, pusti dim i prašina, jer nije bitna ni publika od cijelog svijeta. Ona je pjevačica koja svoja životna iskustva dijeli sa nama i u svakome od nas bilo da slušamo pop, cajke, metal ili rock - izaziva osjećaje što zapravo i je glavna poanta ''biti pjevač'' , zar ne??
  ''And I wish I could lay down beside you when the day is done, and wake up to your face against the morning sun, but like everything I've ever known you'll disappear one day, So I'll spend my whole life hiding my heart away...'' ;)

 • ElenaB

  07:36 | 23.09.2012

  Volim Adele jer njezine pjesme mi stvarno pomažu kada sam tužna, mogu osjetiti njezine emocije kroz riječi koje izgovara..."Someone Like You" mi uvijek natjera suze na lice. Njezin glas je tako velik i snažan, oduprijela se svim mrziteljima i sada je zvijezda svih zvijezda. Ima prekrasnu boju glasa i neka titranja glasa zbog kojih ti dođu suze na lice. Posebno me dirnulo kako su njezine pjesme probudile neku djecu u komi. Jedna sam od njezinih velikih fanova, i bilo bi mi vrlo drago da osvojim biografiju jer bi tada mogla doznati još više oo najboljoj pjevačici ovog doba.

 • unknow

  00:45 | 23.09.2012

  Cura mi je veliki veliki fan Adele. I nedavno nam je bilo 6 mj veze i zelio sam da joj uzmem
  nesto posebno jer mi znači puno. I saznao sam za knjigu, biografiju. Medjutim nisam pri parama, jer mi trebaju
  za studiranje. I iz BiH sam, tako da bi me poskupo izasla kupovina knjige i plus postarina.
  Znam da bi ova knjiga bila savrsen poklon za nju jer voli adele, i prati je od početka karijere i uziva u njenim pjesmama.