Crno bijela kombinacija uvijek je IN

Stranica 1 od 3

Crno-bijeli svijet, najbolji je opis modnog izričaja književnice Silvije Šesto. U njenom ormaru prevladavaju komadi u crnoj i bijeloj boji, a koje književnica ih miješa u neobične kombinacije koje izazivaju veliku pozornost.

Autorica romana za mlade, poput djela „Debela“ za koji je osvojila nagradu „Ivana Brlić Mažuranić“, i zbirki priča za odrasle, kao što su „Ester i bageri“, vodi kulturnu udrugu O'grada, koja je ujedno preslika njenog stila.

Isprva obični i klasični crno-bijeli komadi, spojeni su na osvježavajući i urbani način, a neobični modni detalji, poput upečatljivog nakita, čine Silvijin stil unikatnim i zanimljivim.

Davorin Višnjić/Pixsell      

„Moj stil je nešto između Mad Maxa i Pepeljuge. Uglavnom, volim nositi vojničke čizme i osjećati se uvijek spremna na akciju, potrčati, pojuriti, i fizički i duhovno. Stil je ono u čemu se osjećam ugodno i spremno“, objasnila je Silvija.

Nigdje bez vojničkih čizama

U nastavku spisateljica naglašava kako u njenom ormaru dominiraju čizme. Obožava vojničke i jahačke modele. Pretežito nosi hlače šireg modela, jednostavne košulje i sakoe. Njena tajna ne leži u pojedinim komadima nego u njihovom slaganju.

Davorin Višnjić/Pixsell      

„Volim crno, bijelo, sivo i njihove kombinacije. Obožavam karirano, prugasto, a ponekad ubacim pokoju boju da bude drastično. Na taj mi je način najlakše iskombinirati pojedine komade, a nekako se poklapa s mojim stavom kako su boje doista u nama i oko nas. Na nama je da kročimo uzdignuta čela, no nenametljivo kroz boje prirode“, naglasila je spisateljica.

Smatra da je odjeća pokazatelj čovjekova duha, a stil je potrebno marljivo čitati. Naglašava kako nije patetična izreka da odijelo čini čovjeka, ali bi ju malo modificirala. „I odijelo čini čovjeka“ – ipak nije sve samo u odjeći.

Davorin Višnjić/Pixsell      

Zbog pretežito crnih i bijelih komada slaganje stylinga joj ne predstavlja veliki problem. Prije nego otvori ormar povezuje u glavi što će taj dan odjenuti. Na njene dnevne kombinacije utječu, naravno, i poslovne obveze kao i privatna druženja. Za poslovne sastanke odabrat će ipak drukčiji styling, od onog za druženje s prijateljima.Komentari