Life&style
Keramičke tapete

Keramičke tapete: efektni zidni ukras koji će podići izgled svakog interijera!

  • Keramičke tapete u posljednje su vrijeme doživjele iznimnu popularnost zbog svoje svestranosti i posebnog ugođaja koji stvaraju u životnom prostoru u koji su uklopljene
  • Keramičke tapete dolaze u mnoštvu uzoraka i boja, a možeš ih iskoristiti u uređenju interijera, ali i eksterijera
  • Dugovječne su i lake za održavanje, a keramičke tapete ćeš lako moći uklopiti u sve prostorije u svom domu

Tapete su već dugi niz godina važan dio uređenja interijera, a u posljednje vrijeme posebno su popularne zbog novih inovativnih dizajna, uzoraka i boja. Tapete i keramičke pločice spojene su u jednu savršenu kombinaciju kojom se postiže estetski efekt tapeta, a istovremeno se ostvaruju i brojne prednosti keramičkih pločica.

Keramičke tapete ukrašavaju zidove geometrijskim, šarolikim i hrabrim uzorcima i donose poseban ugođaj životnom prostoru.

keramičke tapete | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou keramičke tapete

Što su keramičke tapete?

Keramičke tapete posebna su vrsta ukrasnih tapeta za zidove koje karakterizira elegancija i jedinstveni, stylish uzorci koji osvježavaju baš svaki prostor.

keramičke tapete | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou keramičke tapete

Uzorci na keramici kod velikih keramičkih tapeta asociraju na izgled klasične dekorativne zidne tapete, dok su istodobno isplativije budući da je keramika mnogo otpornija od klasične tapete pa ćeš tako keramičke tapete za zidove moći postaviti na mnogo više mjesta i na nepovoljnijim uvjetima, poput prostora gdje je temperatura visoka ili postoji mogućnost manjih oštećenja.

keramičke tapete | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou keramičke tapete

Razvoj raznih tehnologija rezultirao je u novim keramičkim pločicama u velikim formatima koje su izrazito tanke, no i dalje iznimno čvrste.

Cluttercore, novi trend uređenja interijera Možda vas zanima 'Cluttercore' je najnoviji TikTok trend dekoracije, ali nemoj ga brkati s maksimalizmom Rubrika Life&style Life&style

Keramičke tapete dugovječne su i lake za održavanje

Za razliku od običnih tapeta koje s vremenom mogu i izblijediti, još jedna prednost keramičkih tapeta je i u tome što su dosta otporne te se njihov izgled ne mijenja s godinama. S keramičkim tapetama nema straha od promjene boje ili završnog izgleda pločica.

Keramičke tapete | Autor: novoceram.com novoceram.com

Važno je naglasiti i kako se keramičke tapete vrlo lako čiste, samo uz pomoć čiste vruće vode i spužve ili krpice kojima ćeš lako očistiti potencijalne mrlje. 

Gdje se sve mogu postaviti keramičke tapete?

Većina keramičkih pločica koje izgledaju poput tapeta dizajnirane su tako da se mogu koristiti u unutarnjim, ali i u vanjskim prostorima. 

Keramičke tapete | Autor: novoceram.com novoceram.com

Osim što su vodootporne, mogu izdržati i ekstremne hladne ili tople vremenske uvjete što ih čini idealnim izborom za uređenje interijera i eksterijera.

keramičke tapete | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou keramičke tapete

Keramičke tapete tako možeš postaviti u bilo kojoj prostoriji u svojem domu, od kupaonice i spavaće sobe do kuhinje, gdje će zasigurno pridonijeti ugodnijoj i ljepšoj atmosferi uređenja.

keramičke tapete | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou keramičke tapete

Za ultra-stylish rezultat izaberi keramičke tapete u neutralnim tonovima, poput sive, bež i krem i s geometrijskim uzorcima. S druge strane, možeš izabrati i drugačiju opciju i keramičke tapete u veselim bojama ili botaničkim uzorcima koje će dovesti mnoštvo vedrine u tvoj životni prostor!  

Možda vas zanima Skandinavski dizajn interijera: 12 ključnih pravila uređenja skandinavskih obiteljskih domova Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: novoceram.com

Komentari 0