Life&style

Zašto je sada pravi trenutak za čitanje ovih knjiga

  • Dolaskom hladnih dana počinjemo uživati u toplijim mirisima, mekim teksturama i općenito žudimo za cozy osjećajem
  • Odabir pravih mirisa za sebe i dom, fluffy džempera ili zanimljivog štiva osigurat će nam još udobniju jesen u koju ćemo se iznova zaljubiti

Jesen je doba godine koje nas uvijek iznova očarava svojom jedinstvenom čarolijom. Dok lišće prelazi u tople nijanse žute, crvene i narančaste, a temperature postupno padaju, mi se pripremamo za uživanje u svemu što ovo godišnje doba donosi. Jesen budi posebne emocije i osjećaje, a u njima uživamo svim osjetilima. Iako se ne možemo odlučiti koji su nam najdraži, donosimo sedam razloga zašto toliko volimo jesen. 

Topli jesenski parfemi

S dolaskom hladnijih dana mijenjaju se i mirisne note koje biramo za svakodnevnu upotrebu. Laganiji, ljetni mirisi ustupaju mjesto dubokim i toplim notama koji nas podsjećaju na jesen. Mirisi poput sandalovine, vanilije, cimeta i ambera stvaraju zavodljive arome koje nas okružuju i prizivaju osjećaj ugode i nostalgičnih trenutaka. Ovi parfemi ne samo da nas okružuju ugodnom aromom, nego nas vode na putovanje kroz vlastite uspomene na jesenske šetnje i tople čajanke.

 | Autor: Douglas - Tom Ford Black Orchid Eau de Parfum 30 ml, 107,99 €
L'Occitane - Eau de Parfum Mélilot 50 ml, 70,90 €
LUSH - Lord of Misrule 100 ml, 70,49 €

Mirisi za dom

Jesen je doba kada naši domovi postaju oaze u kojima tražimo utočište od hladnih vjetrova i kiše. Mirisne svijeće postaju naši najbolji prijatelji tijekom ovog razdoblja. Mirisi bundeve, jabuke, cimeta i začina ispunjavaju prostoriju i stvaraju topao i ugodan ambijent. Ova mirisna terapija ne samo da nas opušta, nego nam pomaže da se osjećamo povezano s prirodom i uživamo u svim čarima jeseni u vlastitom domu.

 | Autor:

Douglas - VOLUSPA Baltic Amber 156 g, 32,52 €
Zara Home - Salted Caramel 350 g, 21,99 €
Hoću knjigu - WoodWick Pumpkin praline large, 34,98 €

Začini za pripremu jesenskih delicija i napici

Jesen nas razmazi svojim bogatstvom voća i povrća. Naši kuhinjski ormarići postaju prepuni cimeta, đumbira, klinčića i muškatnog oraščića, začina koji dodaju poseban šarm jesenskim jelima. Miris pita od bundeve, jabuka u cimetu i pečenih kestenja ispunjava kuhinje, a svaki zalogaj donosi osjećaj topline i sreće. Također, jesen nas mami toplim napicima poput čaja od jabuka s cimetom, chai lattea i aromatiziranih kava. Ti mirisni napici griju nas iznutra i pružaju nam osjećaj ugode tijekom hladnih jesenskih dana.

 | Autor:

bio&bio - Yogi čaj s kurkumom, đumbirom i cimetom, 4,19 €
Harissa - Limenka Pumpkin spice 35 g,  2,29 € 
Nespresso - Pumpkin spiced cake kapsule 10 komada, 6,30 €

Topla odjeća

Kako temperature postaju sve niže, vrijeme je za nove džempere, šalove, tople jake i mekane čarape. Slojevito oblačenje postaje neizostavni dio jesenske svakodnevice, a prirodni materijali poput vune, pamuka i kašmira pružaju nam osjećaj ugode i topline na koži. Omotani u toplu odjeću, spremni smo za šetnje po šumama i parkovima, uživanje u jesenskim bojama i mirisu svježeg zraka.

 | Autor:

adidas - trenirka, 65 € 
Mango - pleteni džemper, 49,99 €
Tom Tailor - jakna, 129,99 €

Dekoracije za dom

Jesen nas potiče na kreativnost u uređenju doma kako bismo zadovoljili sva svoja osjetila. Ukrasne bundeve, suho cvijeće, šareni listovi i svijećnjaci postaju nezaobilazni elementi jesenskog dekora. Svaka prostorija postaje oaza boja i topline, a svjetlo svijeća stvara ugodnu atmosferu. Ovi dekorativni elementi ne samo da nas okružuju ljepotom, nego nas podsjećaju na važnost obitelji, topline doma i trenutaka provedenih u krugu najbližih.

 | Autor:

Pepco - dekoracija bundeva, 7 €
Family - deka Scotch, 29,52 €
JYSK - šalica VETLE, 2 €

Knjige

Jesen je savršeno vrijeme za uživanje u knjigama. Listajući stranice omiljenih djela, osjećamo kako nas riječi vode kroz različite svjetove i vremenske periode. Kiša koja udara u prozore ili šuma prekrivena šarenim lišćem stvaraju idiličnu pozadinu za čitanje. U tišini svog toplog kutka, knjige postaju prozor u druge svjetove i pružaju nam mogućnost bijega od svakodnevnog stresa i briga.

 | Autor: Hoću knjigu - The Bodyguard, Katherine Center - 13,20 €
Hoću knjigu - Dobar život, Dr. Waldinger i dr. Schulz - 21,90 €
Hoću knjigu - Vitez strasti, Margaret Mallory - 19,90 €

Skincare njega za hladnije dane

Jesen donosi i posebne izazove za njegu kože. Suhi zrak i hladniji vjetar mogu uzrokovati dehidraciju i isušivanje kože. Uz pravilnu skincare rutinu možemo sačuvati svježinu, sjaj i mekoću naše kože. Hidratantne kreme, balzami za usne, maske za lice i ulja za tijelo postaju neizostavan dio njege tijekom hladnih dana. Osim što nas čuvaju od nepovoljnih vremenskih uvjeta, ovi proizvodi pružaju osjećaj opuštanja i dojam wellnessa.

 | Autor:

Kiehl's - hidratantna i umirujuća maska za lice s listovima cvijeta nevena, 53 €
dm - Catrice Glossin' Glow Tinted ulje za usne, 4,50 €
The Body Shop - Vanilla Pumpkin Body Butter, 20,00 €

Ništa bez ugodnih glazbenih nota

Glazba je nešto bez čega ne možemo zamisliti bilo koje doba godine, no u jesen melodije postaju nešto laganije i melankoličnije. Takva glazba nas opušta i spaja s jednako mirnom prirodom koja nam pred očima usporava i sprema se za zimski san. Bilo da smo u pokretu i glazbu slušamo na slušalice ili uživamo u omiljenim melodijama preko zvučnika u domu, jedno je sigurno - glazba čini jesensko vrijeme još posebnijim!

 | Autor: Instar Informatika - Slušalice Logitech G335, 56,99 €
Instar Informatika - Zvučnik JBL Charge 5, 249,99 €
iSTYLE - Apple iPhone 15, 1059,99 €

Kroz sve ove razloge zašto toliko volimo jesen možemo vidjeti kako je upravo ovo sezona prožeta senzacijama za sva osjetila. Od okusa koji bude nostalgiju, mirisa kojima se inspiriramo do mekih dodira i prekrasnih prizora i zvukova, sve to doprinosi osjećaju koji u nama stvara jesen. Baš kao i nova sezona, posjet Arena Centru može pružiti jednako šarenilo senzacija za osjetila, a tada cijelo iskustvo postaje puno više od samo shoppinga. Kako bi se pripremila za jesensko uživanje svim osjetilima, sve ove proizvode pronađi u Arena Centru. Uživanje u shoppingu bit će baš kao uživanje u jeseni - nešto bez čega ne možemo zamisliti sezonu!

Photo: Pexsels

Komentari 0