Beauty

Ove ljepotice dokazuju da je ponekad kraća kosa iznad četrdesete najbolji način da se pomladiš

  • Svejedno koliko godina imaš uvijek trebaš nositi frizuru s kojom se najbolje osjećaš 
  • Nikako ne mislimo da svaka žena čim navrši 40 mora frizeru da joj skrati kosu 
  • Međutim, ponekad kraća kosa ženama dođe poput najboljeg facelifta - ove slavne glumice pravi su dokaz za to

Kako bi postigla što mladenačkiji izgled, brojni frizeri i stručnjaci za kosu savjetuju da se s 40+ odlučiš na odlazak pod škare i kraćenje kose. U posljednjih mjesec dana na ovaj su se, za mnoge drastičan, rez frizure odlučile čak četiri slavne dame - Monica Bellucci, Charlize Theron, Jennifer Lopez i  Courtney Cox. Da, kratka kosa skida godine, ali nikako ne mora biti u kamenu zapisano pravilo kad dođeš u određenu dob. Ako si zašla u četrdesete, nije nužno drastično skratiti kosu. Mi poručujemo: nosi što želiš, točnije onoliko dugo (ili kratko) kako želiš. Ipak, moramo priznati da su prethodno spomenute dame svojom odlukom o kraćenju kose donijele uistinu sjajnu odluku te izgledaju izvrsno.

Možda vas zanima Kako umanjiti tamne podočnjake i riješiti se dosadnih borica oko očiju? Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: profimedia profimedia

1. Monica Bellucci i klasičan bob

Na reviji modne kuće  modne kuće Dolce & Gabbana koja je prikazana u sklopu Tjedna mode u Milanu pažnju je svojom pojavom plijenila glumačka diva Monica Bellucci. Talijanka je dugogodišnja ambasadorica ovog modnog brenda te u svojim javnim pojavljivanjima rado nosi njihove kreacije. Ipak, njezin modni odabir je ovoga puta ostao u sjeni neočekivane promjene frizure. Svoju dugu kosu, koja joj je s godinama postala zaštitnim znakom, skratila je u jednostavni bob. Ova osvježavajuća promjena oduševila je brojne obožavatelje, a za nju je zaslužan njezin dugogodišnji frizer John Nollet.

 | Autor: profimedia profimedia

2. Charlize Theron i "lončić"

Ljepoti glumice Charlize Theron ne mogu naškoditi ni učestale promijene frizure jer je ova Južnoafrikanka prava sretnica kojoj izvrsno pristaju sve dužine. Premda je u mladosti učestalije eksperimentirala s dužinama i bojom kose, posljednjih je godina postala prepoznatljiva po poludugoj valovitoj plavoj kosi s medenim pramenovima. Javnost je iznenadila kada se na ovogodišnjoj dodjeli filmskih nagrada "Oscar" pojavila s kratkim bobom i smeđom bojom kose. No, ova je promjena bila kratkog vijeka jer se početkom rujna odlučila na još drastičniji rez - 'ošišala se na lonac'. Ova frizura obično je rezervirana za djecu, a mnogi je se s nelagodom sjećaju iz djetinjstva te su se zasigurno ponadali kako se nikada neće vratiti u modu. Ali, Charlize je još jednom uspješno dokazala kako za nju nema loše frizure.

Možda vas zanima Sve si isprobala, no kosa ti je i dalje suha, oštećena i tanka? Ovih 6 savjeta bi ti moglo pomoći Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: profimedia profimedia

3. Jennifer Lopez i dugi bob

Krajem kolovoza, u jeku promocije filma "Prevarantice s Wall Streeta" glavna zvijezda Jennifer Lopez se odlučila na promjenu frizure te je raskošno stilizirane duge kovrče koje nerijetko nosi u visokom repu zamijenila dužim bobom. Osim što je skratila kosu, boju je osvježila pramenovima boje meda.
 

 | Autor: profimedia profimedia

4. Courtney Cox i razbarušeni bob

Na odlazak pod škare odlučila se i slavna "Prijateljica" Courtney Cox. S dolaskom jeseni mnoge od nas požure frizerima kako bi osvježile i obnovile kosu koja je cijelog ljeta bila izložena nepovoljnom utjecaju sunce i mora. Kako bi uklonile oštećene dijelove nerijetko upravo u ovom dijelu godine posegnemo za škarama i odlučimo se na promjenu dužine. Na isto se odlučila i glumica koja je lagano podrezala vrhove i osvježila boju. Odabirom tople smeđe nijanse nad hladnom crnom je uspješno pomladila svoj izgled.

Možda vas zanima Tanka kosa, a bujan lob? Uz ova tri trika lako je moguće imati ovu poželjnu frizuru Rubrika Beauty Beauty
Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.  

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0