Moda
Samo da je crveno: Boja koju morate voljeti! Samo da je crveno: Boja koju morate voljeti! Samo da je crveno: Boja koju morate voljeti! Samo da je crveno: Boja koju morate voljeti! Samo da je crveno: Boja koju morate voljeti! Samo da je crveno: Boja koju morate voljeti! Samo da je crveno: Boja koju morate voljeti! 1/7

Samo da je crveno: Boja koju morate voljeti!

Neke od najlegendarnijih haljina bile su crvene, poput one Julije Roberts u Zgodnoj ženi

Crveni ruž, crvena potplata na Loubotinkama, Valentino crvena... Crvena je boja vatre i krvi, povezana je s intenzivnom energijom, ratom, opasnosću, snagom, moći, odlučnosti, kao i sa strasti, željom i ljubavi. No to je ono službeno. Mi crvenu znamo kao boju koja nam popravlja raspoloženje kad je vani tmurno vrijeme ili smo jednostavno loše volje. Čak je i legendarna Elizabeth Taylor savjetovala da kad ste loše volje, stavite malo ruža na usne i dođete k sebi! I da, stvarno djeluje, pogotovo kad je ruž u omiljenoj crvenoj nijansi. Valentino je postao popularan po svojoj poznatoj nijansi koja se sada naziva Valentino rosso ili Valentino crvena. Dizajner vjeruje da je to jedina boja koja se u modnoj industriji može natjecati s crnom i bijelom. Zaista, i dan danas, na modnim pistama i crvenim tepisima uvijek na za oko prvi zapnu crveni komadi, duge crvene toalete, pa čak i mini detalji koje ne možemo ne primjetiti. Sve zahvaljujući crvenoj!

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Nije važno koje je godišnje doba, koji trendovi vladaju ili nešto treće, crveni akcenti u kombinacijama, nikada neće izaći iz mode. I ne samo to, u crvenom od glave do pete - nije niti kič niti preglamurozno izdanje. Skroz je dovoljno i uvijek će biti. Pogledajte samo Marilyn Monroe i Jane Russell u crvenim šljokičastim haljinama... Previše? Ne. Da je crveno od glave do pete uvijek dobra ideja, reći će vam i posljednja Valentino kolekcija. Ako vas ipak nismo uspjeli nagovoriti da se obojate u ovu strastvenu boju od glave do pete, onda barem pokušajte s crvenim detaljima. Torbica, cipele, remenje, nakit ili marame... Izbor je na vama! Brend Dsquared2 natjerat će vas da odbacite sva modna pravila pa jarkocrvenu sparite s kristalićima i leopard uzorkom. Kad to sve pročitate odjednom, možda vam se zavrti u glavi, ali fotografija dokazuje kako to sve zajedno super izgleda (desno). Ne samo to, ima tu i ružičaste, žute i kojekakvih detalja koji podsjećaju na starinske broševe, a sve je tako chic!

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Ako se još uvijek dvoumite između toga biste li uložili u kakav crveni komad ili ga izvukli iz ormara ili ne, možda je tajna u tome da pronađete svoju idealnu nijansu. Iako nismo baš pobornici nekih pravila kad je moda u pitanju, crvena najčešće najbolje stoji djevojkama s porculanskom puti i potpunoj suprotnosti - onim tamnoputima. Za one koje spadaju u sretnice koje brzo dobivaju preplanuli ten i prirodno imate tamniju kosu, vama će odlično stajati vatreno crvena. Zagasito crvena i boja krvi odlično će izgledati na djevojkama pepeljaste puti i smeđe kose. Jarko crvena je odlična za razbijanje monotonije, a malo života u poslovni look možete unijeti jarkocrvenim odijelom (gore). Osim toga poigrajte se i kombiniranjem različitih nijansi ili stylingom u kojem strogo odijelo sparujete s T-shirtom.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0