Pravila dejtanja: Stvari koje nikad ne smijete napraviti na prvom spoju

Svi znamo koliko je stresno dejtati, ali postoje neke situacije koje su na prvom spoju veliki no-no

Sjećate se onog tipa koji je htio da po pola platite račun ili onog koji se nabacivao konobarici dok vas je posluživala? A tek onog savršenog frajera za kojeg ste tek kasnije skužili da ima problema s posesivnošću? Da, znamo, dejtanje zna biti horor! A pogotovo kad govorimo o prvim spojevima.

via GIPHY

Kako je "bolje spriječiti nego liječiti", donosimo nekoliko stvari koje nikad ne smijete napraviti na prvom spoju, ali i prepoznati ih kao znak upozorenja ako ih druga strana učini:

ŽIVČANI NA SPOJU? NE OČEKUJTE SLJEDEĆI POZIV. 

Nema ništa odbojnije od negativnosti i ljudi koji zrače negativnošću. Za ovo nemamo opravdanja. Ako vas je šef iznervirao jer vam je deset minuta prije kraja radnog vremena zadao pet milijuna zadataka - istrpite. Zaboravite na probleme i jadajte se prijateljima kasnije. Spojevi, pogotovo prvi spojevi(!) nisu mjesto na kojima se pojavljujete živčani i iznervirani.

via GIPHY

KAŠNJENJE SE NE OPRAŠTA

Okej, okej, dajemo vam ekstra deset za parking, ali sve više od toga je veliki no-no. Druga osoba (ili vi!) mogla bi misliti da ne dolazite, što može jako utjecati na atmosferu cijelog spoja. 

via GIPHY

BIVŠI SU ZABRANJENA TEMA

Ako postoji ijedna tema o kojoj se na (prvim) spojevima ne priča, onda su to bivši dečki/cure, ali ni super smiješne priče s prošlih spojeva. Nemojte se baš rugati svojim lošim dejtovima dok ste na jednom...

via GIPHY

SMANJITE SA ŠALAMA NA VLASTITI RAČUN

Lijepo je ako se znate našaliti i prihvatiti šalu na vlastiti račun, ali nikako nemojte pretjerivati. U ovom slučaju, jako je tanka granica između smijeha i čiste neugode.

via GIPHY

ALKOHOL VAM JE NAJGORI NEPRIJATELJ

Pripazite s promilima, barem na prvih par spojeva. Naravno da ćete naručiti čašu vina, ali teturanje do auta, hmm? I nije tako dobar završetak spoja. 

via GIPHY

NE JAVLJANJE NAKON SPOJA.

Javio se mami na telefon. Dvaput. Za vrijeme predjela. Koliko god se nestanak sa lica zemlje u trenutku čini kao savršena opcija, nemojte biti tako djetinjasti. Pošaljite mu iskrenu poruku sutradan i vjerujte nam, osjećat ćete se bolje ako riješite stvari. 

via GIPHY

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0