Ovaj kultni predmet sigurno nikad neće izaći iz mode

Popularne Singerice prenosile su se s generacije na generaciju, a danas su još uvijek u modi

Većina stvari koje danas koristimo su materijalne pa samim time i potrošne. Uz njih nas često ne veže nikakva emocionalna vrijednost. Rijetke su stvari koje se čuvaju i nasljeđuju, a jedna upravo takva, vrijedna nasljeđivanja, jest šivaća mašina. Sretnice koje su je naslijedile od bake, mame ili čak prabake znaju kakav je osjećaj stvoriti savršen komad odjeće, zavjesa ili jastučnice, a da pritom ne gube vrijeme i novac odlazeći kod krojača.

Generacijska škrinja s blagom

Još nam je kao djevojčicama san bio imati iste čarobne haljine kakve bi naše bake ili mame šivale za lutke kojima smo se rado igrale. Marina (26) podijelila je s nama jedno takvo sjećanje. „Sjećam se duge crvene haljine koju mi je baka sašila za moju najdražu lutku. Bila sam presretna. Tražila sam baku da i meni sašije istu takvu. Čuvam je i danas, kao i bakinu šivaću mašinu. Upravo ću na njoj svojim princezama jednog dana šivati odjeću za lutke. Želim ih od malih nogu učiti pravim vrijednostima.“

„Osim haljina za lutke, tu je i sjećanje na baku koja krpa odjeću poderanu u našoj dječjoj igri“, nadodaje Marina. Nekad se stvari nisu bacale, nego su se popravljale i baš zato smo ih i više cijenili. Stoga, ako posjedujete obiteljsku šivaću mašinu i držite je na tavanu, predlažemo da u vašem domu oživite duh prošlih vremena. Stvaranje novih generacijskih uspomena i vrijednosti itekako može biti zabavno i može vas još više zbližiti s najmilijima.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Uzmite stvar u svoje ruke

Osim iznimne emocionalne vrijednosti, zadržavanje šivaće mašine znatno će vam uštedjeti vrijeme i novac. Ako od dugih hlača poželite napraviti kratke ili jednostavno želite stare zavjese oblikovati po svojoj želji i učiniti ih modernijima, sve to možete iz udobnosti svog doma. Sve što vam je potrebno jest puno dobre volje, osnovnog znanja o šivanju i naravno – šivaća mašina. Vlastita šivaća mašina pravo je malo bogatstvo. Ako je još uvijek nemate u svom domu, a željeli biste stvoriti još jedno generacijsko bogatstvo, tvrtka Eurorobot u ponudi ima kultni model Singerice - Singer SIMPLE 3210, namijenjen početnicima u šivanju. Nemojte odlaziti kod krojača radi jednostavne zamjene gumba, nego obogatite sebe kao osobu i naučite nešto novo i korisno. Sigurno ste mnogo puta odustali od kupnje savršene haljine jer vam je malčice preduga ili preširoka, a odlazak kod krojača i čekanje na prepravljenu haljinu nije najpraktičnija stvar na svijetu. Uzmite svar u svoje ruke. Oblikujte tekstilne predmete kako vi želite i pritom uštedite novac.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Trajno bogatstvo

Koliko je vlastita šivaća mašina zapravo vrijedno bogatstvo potvrdila nam je i gospođa Ankica (65): „Singericu sam dobila na poklon od svekrve, prije više od 40 godina. Prepravljala sam odjeću mužu i djeci, čak sam i zastore uređivala susjedama. A šivaća mašina i danas radi kao i prvog dana. Svaki put kad sjednem za nju sjetim se kako me svekrva učila šivati. Moja me mašina vraća u vrijeme kad je sve bilo jednostavnije i pouzdanije. Bila su to bolja vremena.“

Što prvo pomislite pri pogledu na staru bakinu šivaću mašinu? Doživljavate li ih i vi kao prave generacijske škrinje s blagom? Naše sugovornice svoje su šivaće mašine opisale upravo tim riječima. Ako nemaš svoju šivaću mašinu, ne brini - Singerica može biti tvoja. Saznaj više o ponudi!

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0