Stars

Melania Trump na modnim mukama: Dizajneri je ne žele odijevati!

Kako se čini, politika se umiješala u modu i nastao je pravi kaos u životu buduće prve dame Amerike...

Još uvijek aktualna prva dama, Michelle Obama, uglavnom je oduševljavala svojim odjevnim kombinacijama pa ne čudi što modni svijet već sad tuguje što je više neće imati prilike toliko često gledati u modnim rubrikama tiskovina, ali i portala. Koja haljina, kakve cipele, frizura... Ništa nije prolazilo nezapaženo.

 | Autor: DPA/PIXSELL DPA/PIXSELL

Zato su brojni dizajneri uživali u kreiranju njezinih modnih kombinacija, ali čini se kako prvu damu u dolasku, Melaniju Trump, čekaju potpuno drugačije prilike... Naime, u modnom svijetu je nastala prava pobuna, a već sad su se mnoga dizajnerska imena izjasnila kako je ne planiraju odijevati u komade s njihovim potpisom.

Svoje mišljenje prva je javno izrekla Sophie Theallet koja je pozvala brojne svoje kolege da bojkotiraju Melaniju. Kako kaže, nije problem u njoj, već u njezinom suprugu i njegovim kontroverznim stajalištima.

"Kao netko tko slavi različitost, osobne slobode i poštovanje za različite životne stilove, neću sudjelovati u oblačenju Prve dame. I sama sam bila imigrantica, koja je bila počašćena da svoje snove može ostvariti u SAD-u. Odijevanje Michelle Obame posljednjih 8 godina bilo je pravo zadovoljstvo i čast. Rasizam, seksizam i ksenofobija, nisu vrijednosti po kojima ja i moj brand živimo", stoji u pismu koje je objavila i na društvenim mrežama.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Nakon nje oglasio je i Tom Ford koji smatra kako "Melanija nije tip žene koja nosi njegove kreacije".

"Moja odjeća je preskupa za nju. Prva dama bi se trebala poistovjetiti s američkom javnošću", izjavio je.

Cijela priča nije tu stala pa se tako i Marc Jacobs odlučio na bojkot zaključivši kako će "radije uložiti energiju u pomaganje onima koji će biti žrtve politike njezinog supruga".

 | Autor: Getty Images Getty Images

Nešto manje direktan bio je Derek Lam koji je istaknuo kako ne poznaje osobno buduću prvu damu, ali da ne vidi kako bi u budućnosti mogao biti uključen u modni život Melanije Trump.

No, da ne bi bilo sve tako crno, postoje i dizajneri koji nemaju ništa protiv suradnje sa ženom novog predsjednika. Tako je Tommy Hilfiger istaknuo kako bi apsolutno svaki dizajner trebao biti ponosan ako dobije priliku odijevati Melaniju, a mnogi drugi su diplomatski izbjegli direktan odgovor, ali tako i ostavili mjesto za buduću suradnju.

Photo: Getty Images

Komentari 0