Lice s naslovnice: "Volim i nosim i mušku odjeću"

Obožava suprotnosti, kaže Mirka Modinić, koja već po torbi može prepoznati nečiji stil, a niche parfemi su joj hobi

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, komade?


Volim spoj suprotnosti, rokerske traperice i čizme sa svilenom bluzom ili stroge dnevne hlače s majicom na šljokice. Često nosim i mušku odjeću zbog kontrasta.

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupniju/poznatiju širokim masama?

Street style je demokratizirao modu, ali u jednom trenutku je i sam upao u zamku robovanja upravo onakvim normama kakve je pokušavao razbiti. Dobar je dok je spontan i temeljen na ljubavi prema modi, a ne samo kao sredstvo samopromocije.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš “ja nemam što obući”?

Kombinacije biram ležerno jer sam naučila što mi dobro stoji. Uglavnom ovise o raspoloženju i dnevnim obvezama, ali uvijek nastojim iznenaditi samu sebe nekim neobičnim spojem. Pritom me često inspiriraju žene koje vidim po gradu, u časopisima ili filmu.

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije?

Christophe Lemaire zbog dobrih konstrukcija, Alexander Wang zbog luksuznih sportskih komada, Acne Studios zbog odličnih čizama te skandinavski brendovi tenisica kao što su Filling Pieces. Da mogu birati, bila bih spoj Justina O’Shea i Carine Roitfeld.

Kupuješ li planski ili impulzivno?

Planski ono što znam da ću nositi dugo, a impulzivno kupujem komade koji me zavedu šljokicama, printom...

Cipele ili torbe? Zašto? I jedno i drugo - i tenisice. Obožavam torbe jer već po njihovu izboru mogu prepoznati nečiji stil. One zaista puno govore o osobi koja ih nosi. Cipele koje mi se sviđaju često znaju biti neudobne pa sam sklona kompromisu jer sam pješak, tenisice su zato idealne.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Što nosiš na fotki za Budi.IN? Nosim muški kaput Zara, suknju na rese Scotch & Soda, košulju Zara, torbicu H&M i čizme Acne Studios.

Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli itd.


Radim kao kreativna direktorica tako da je moj dan ispunjen zanimljivim projektima na kojima surađujem s velikim brojem izvanrednih kreativaca. Dio slobodnog vremena provodim čitajući i gledajući filmove, a dio je rezerviran za moje hobije kao što su nišni i neobični parfemi zbog kojih putujem i na sajmove u Italiju.

Najdraži predmet u ormaru mi je (i zašto)... Majica Helmut Lang koja ide na sve, a koju mi je poklonila sestra.

Omiljeno jelo/piće... Torta pavlova.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0