Lice s naslovnice: "Obožavam mamine levisice stare 30 godina!"

Iva Marušić balansira između dame i tomboya, a u šali kaže da rijetko stoji pred ormarom i preispituje se o životu

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, odjevne predmete?


Stil koji preferiram je onaj koji odražava mene samu, a to je nešto između tomboy stila i onoga damskog. Uživam u kombiniranju muških i ženskih komada odjeće, a to su najčešće muške košulje s bakinim sakoima. Uvijek sam težila k tome da moj stil bude jednostavan i pročišćen, s dozom elegancije. Klasika je uvijek najelegantnija, tako da sam pretežno u crnoj, bijeloj, sivoj, khaki zelenoj ili u kvalitetnom starom traperu.

Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš “ja nemam što obući”?

Budući da sam tip osobe koja voli biti organizirana, uvijek u glavi posložim kombinaciju za koju mislim da bi mi taj dan i tu priliku odgovarala. Rijetko stojim pred ormarom i preispitujem se o životu. Već sam razvila svoj stil i to mi omogućuje da uvijek znam što želim obući.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Imaš li modnih uzora/ljudi koji te inspiriraju? Tko su?

Mene inspirira sve što vidim i svi koje vidim. Bila to neka starija gospođa ili mladi momak, uvijek promatram i razvijam ideje u glavi. Što za stil, što za život, uvijek je dobro promatrati i biti prisutan u trenutku jer sve nas može inspirirati.

Koje dizajnere/brendove voliš? Što bi kupila da novac nije u pitanju, imaš li nešto na listi želja?

Od stranih dizajnera Yves Saint Laurenta, Céline, Isabel Marant, Chloé i Stellu McCartney. Iako različitih estetika, svaki brend od navedenih ima ono nešto što me privlači; a to je profinjenost. Od hrvatskih dizajnera najviše volim Roberta Severa, i to ne zato što surađujemo i prijateljujemo već sezonama, nego zato što smo slični po načinu razmišljanja, a ukusi nam se uistinu podudaraju. Također mi se sviđa estetika modnog dvojca KLISAB i mlade dizajnerice Marije Kulušić.

Kupuješ li planski ili impulzivno?

Planski, no ipak mi je najdraže kad ugledam nešto što inače nemam tendenciju nositi, a oduševi me. Naravno, u takvim sam prilikama impulzivna.


Cipele ili torbe? Zašto?

Cipele. Što se tiče torbi, princip je jednostavan. Preko dana ruksak, a navečer eventualno mala torba u ruku. Cipele su ipak ključan moment svakom outfitu.


Što nosiš na fotki za Budi.IN?

Nosim kombinaciju Roberta Severa koji će uskoro predstaviti kolekciju na BIPA Fashion.hr-u. Ova kombinacija je upravo jedna od njih.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli itd.


Trenutačno se pripremam za faks. Vrijeme pokušavam što bolje iskoristiti. Uživam u odlasku na predstave, izložbe, koncerte klasike i učenju talijanskog. Volim pratiti modnu scenu, a modeling mi je hobi od šesnaeste godine. Ma, mene svašta veseli!

Najdraži predmet u ormaru mi je (i zašto)...

Mamine levisice iz srednje škole i priča kako je džepu nosila limenku Coca-Cole.

Omiljeno jelo/piće...

Mamin rižoto/mineralna.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0