Amra Peternel: Najdraži komad mi je mala crna haljina

Članica uprave Dinama, Amra Peternel, obožava street style jer kaže da svi mogu izgledati kao s piste

Koji stil preferiraš, boje, odjevne predmete?

Kako većinu vremena provodim na poslu, uglavnom nosim poslovnu eleganciju - haljine, suknje i vestice, sakoe i hlače, ali uvijek neizostavno nosim štikle. Najbrojniji odjevni predmet su mi haljine. Volim pastelne boje, nemam puno odjeće s uzorcima u svojoj garderobi, jako volim romantične kombinacije vune i satena. Vikendom volim nabaciti traperice, koje iskombiniram uz štikle i neku elegantnu majicu ili topić i sako. Novo otkriće su mi boyfriendice, u kojima se osjećam kao djevojčica.

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupnijom širokim masama?

Mislim da je i sjajno je što je takva moda puno realnija. Sad je puno lakše izgledati "kao s piste" ako to želite i ako vas to veseli.

Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ponekad da pomisliš "nemam što obući"?

Uglavnom mi ne treba puno. Važno je da se ugodno osjećam. Često kratim neko čekanje švrljanjem po Instagramu, gdje se zakačim na neke zgodne kombinacije koje screenshotam kao ideje. Naravno da nekad nemam što obući, uglavnom je to situacija kad su neke malo posebnije prigode pa se treba i posebnije obući.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije?

Jako volim kreacije Karen Millen i BCBG Max Azria, te Lei Lou Alex Dojčinović, a puno zgodnih stvari pronađem i u Zari. Jako mi se sviđa stil Blake Lively i Angeline Jolie.

Kupuješ li planski ili impulzivno?

Uvijek impulzivno, dok sam zapravo krenula nabaviti nešto drugo.

Cipele ili torbice? Zašto?

Cipele, cipele,cipele! Mogu obući bilo što, a podići dojam dobrim cipelama. Volim i jednobojnu kombinaciju razigrati cipelama u sasvim drugoj boji. Obožavam štikle.

Što nosiš na fotki za Budi.IN?

Top Intimisimi, traperice Zara, cipele i torbicu Valentino.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli, itd.?

Članica sam uprave GNK Dinamo za međunarodne odnose i marketing. U ovom dijelu godine uglavnom su mi prioritet pripreme međunarodnih utakmica koje se igraju svaki tjedan, te zbog toga i jako često putujem. Otvorila sam i malu flowerbox galeriju Blossom & Bloom jer sam željela da i mi žene u Hrvatskoj možemo uživati u ljepoti tih prekrasnih, a malo drugačijih cvjetnih buketa. Radni dan mi sada zna trajati i po 13-14 sati, tako da slobodnog vremena skoro pa i nemam. Veseli me jako u slobodnim trenucima raditi nešto kreativno s kćerkom, dosta fotografiramo i snimamo, to me relaksira. Volim šetati Maksimirom, a obožavam i večere s prijateljicama,

Najdraži predmet u ormaru mi je (i zašto)...

Mala  crna haljina.

Najdraže jelo/piće...

Pita zeljanica/crno vino.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0