Native sadržaj

U želji da nam trepavice izgledaju lijepo, često im samo naštetimo. Kako to izbjeći?

  • Beauty trendovi i percepcija ljepote neprestanu se mijenjaju, no lijepe, njegovane i izražajne trepavice bile su i ostale ono čemu su žene još od pamtivijeka težile
  • Ipak, mnogi griješe mo, unatoč svim postignućima i napretku kojeg je svijet ljepote doživio, još uvijek na putu do trepavica u njihovom najraskošnijem izdanju skloni navikama koje u stvarnosti imaju potpuno suprotan učinak
  • Zato smo pronašli multifunkcionalni proizvod koji njeguje i pruža trepavicama sve što smo ikad poželjele

Za razliku od mnogih beauty trendova današnjice koji su kovine modernog doba i rezultat promjena po pitanju percepcije ljepote, lijepe, njegovane i izražajne trepavice bile su nešto čemu su žene još od pamtivijeka težile. Prvi zapisi o korištenju maskare tako datiraju još iz starog Egipta u kojem su ljudi prije više od 5000 godina koristile make up za trepavice napravljen od mješavine životinjske masti, antimona i čađe. 

Maskare su danas, na našu veliku sreću, miljama naprednije od te prve mješavine, no unatoč svim postignućima i napretku koji je svijet ljepote doživio, još uvijek smo na putu do trepavica u njihovom najraskošnijem izdanju skloni navikama koje u stvarnosti imaju potpuno suprotan učinak. 

 | Autor: Milani Cosmetics Milani Cosmetics

Koliko smo daleko spremni ići možda najbolje svjedoči primjer Lesley Hornby, poznatije kao Twiggy, legendarnog supermodela koji je ultranaglašene trepavice pretvorio u jednu od beauty zapovijedi i koju je upravo taj isti look i učinio planetarno popularnim. Naime, kako je sama priznala, da bi postigla trepavice kakve je poželjela svaka žena ovog svijeta, trebalo joj je u prosjeku sat i pol, a cijeli je proces uključivao čak tri para umjetnih trepavica. Shvativši koliko je ta beauty rutina zapravo štetna za njezine trepavice, još ju je davnih dana ostavila iza sebe, a evo i kojih bismo se sve navika i mi ostali trebali zauvijek riješiti.

Neadekvatno uklonjena šminka

Jedna od najštetnijih navika za trepavice je spavanje s make-upom, a ukoliko ostatke maskare, sjenila i ljepila za trepavice ne uklonimo temeljito i u potpunosti, učinak nije značajno drugačiji od potpunog preskakanja uklanjanja šminke. Ostaci make-upa mogu izazvati suhoću i lomljivost trepavica pa je ključno da prije odlaska na spavanje svu šminku temeljito uklonimo s trepavica kako bi ostale što zdravije.

Nepravilno i/ili pretjerano korištenje maskare

Pravilna uporaba maskare jedan je od najvažnijih koraka u beauty rutini. To podrazumijeva nedijeljenje maskare ni sa kim, izbjegavanje 'brisanja' viška s kistića o rub maskare, te izbjegavanje pretjeranog nanošenja maskare. Naime, ukoliko nije riječ o formuli koja dopušta i nekoliko slojeva, pretjerano nanošenje može uzrokovati grudice i stvaranje teškog tereta na trepavicama, a što ih može oslabjeti i dovesti do njihovog lomljenja.

 | Autor: Milani Cosmetics Milani Cosmetics

Agresivno skidanje šminke

Brzo i grubo skidanje šminke, a posebice maskare, može oštetiti trepavice pa je poželjno koristiti nježni odstranjivač šminke i šminku uklanjati laganim tapkanjem i nježnim pokretima, a nikako trljanjem. 

Korištenje nekvalitetnih proizvoda za njegu i oblikovanje trepavica

Bilo da je riječ o maskarama ili pak alatima za oblikovanje trepavica poput četkica i uvijača za trepavice, ne smijemo smetnuti s uma da trepavice postoje s razlogom - kako bi stale na prvu crtu obrane osjetljivog očnog tkiva od prljavštine, prašine, dlačica i drugih štetnih elemenata iz zraka. Baš zato je važno da o njihovom zdravlju vodimo računa jednako kao i o ljepoti, a briga o zdravlju znači i odabir kvalitetnih maskara, četkica i uvijača. 

Nedostatak hidratacija

Trepavice, baš kao i naša koža i kosa, također trebaju hidrataciju jer nedostatak iste može rezultirati suhim i lomljivim trepavicama pa je poželjno, da ne kažemo nužno, u beauty rutinu uvesti i proizvode za njihovu njegu. 

 | Autor: Milani Cosmetics Milani Cosmetics

Zbrojimo li sve proizvode koji su poželjni i/ili nužni u našoj beauty rutini, ne samo onoj koja se tiče trepavica, već općenito, i oni kojima matematika nikada nije bila jača strana lako će doći do zaključka da briga o ljepoti i zdravlju nije nimalo jeftina, a upravo iz tog razloga obožavamo multifunkcionalne proizvode koji ne samo da štede naš novac, već i naše dragocjeno vrijeme. Kada je riječ o trepavicama, odličan primjer jednog takvog je Milani Highly Rated Lash Extension tubing maskara brenda Milani Cosmetics koja nam omogućuje da prekrasne guste i duge trepavice imamo uz samo jedan jedini proizvod.

Ova inovativna maskara osmišljena je za kreiranje nevjerojatno dugih i gustih trepavica pri svakom nanošenju te je odličan izbor za svakodnevni make-up, ali i posebne prigode, a osim što trepavice čini gušćima, dužima, definiranijima i lijepo uvijenima, jedna od njezinih glavnih prednosti je i to što nam pruža mogućnost ravnomjernog nanošenja bez grudica i nakupljanja. 

 | Autor: Milani Cosmetics Milani Cosmetics

Zahvaljujući posebnoj četkici s precizno dizajniranim čekinjama, Highly Rated Lash Extension tubing maskara osigurava savršeno odvajanje trepavica pa je svaka trepavica naglašena i jasno odvojena od drugih, dok je formula posebno dizajnirana za dugotrajnost pa će se na trepavicama zadržati cijeli dan bez razmazivanja ili blijeđenja. 

Razlog zašto smo Highly Rated Lash Extension tubing maskaru svrstali u multifunkcionalne proizvode je taj što se ona, uz to što pruža prekrasne i savršeno definirane trepavice, vrlo lako uklanja te k tome zahvaljujući pažljivo odabranim sastojcima njeguje trepavice. 

Naime, iako je maskara jako otporna i osigurava postojanost te sprječava razmazivanje, inovativna formula uklanja se uz pomoć obične tople vode, bez potrebe za odstranjivačem šminke. 

 | Autor: Milani Cosmetics Milani Cosmetics

Šlag na kraju su, dakako, njezina njegujuća svojstva koja duguje vrijednim sastojcima - ulju jojobe koje njeguje trepavice i održava ih mekima, pantenolu koji jača i štiti trepavice od lomljenja, vitaminu E koji djeluje kao antioksidans i potiče rast trepavica te ceramidima  koji obnavljaju i hidratiziraju trepavice i daju im volumen.

Nova Milani Highly Rated Lash Extension maskara čeka nas u dm, BIPA i Müller poslovnicama, a preporučena maloprodajna cijena iznosi 17,99 eura.

Photo: Milani Cosmetics

Komentari 0