Native sadržaj

7 trendi modnih dodataka koje ćemo s veseljem nositi ove jeseni

  • Ove jeseni poseban je naglasak na detaljima
  • Otkrivamo kakve čizme, torbe i nakit ćemo nositi u hladnijoj sezoni 
  • Jako nam se sviđaju ručni satovi - i pronašli smo zaista WOW modele!

Modna jesen samo što nije počela, a na velika vrata se vraćaju trendovi iz prošlih desetljeća. Eksperimentiranje s bojama i teksturama je iznimno poželjno, a posebno se veselimo naglasku na modnim dodacima s kojima tek zapravo zaokružujemo svoje outfite i definiramo svoj poseban stil. Iako ne treba slijepo slijediti trendove i zanemarivati svoje jedinstvene stilske postavke, otkrivamo modne dodatake koji su ove jeseni na vrhu ljestvice trendova, a koje ćete, kako piše Vogue, obožavati nositi ove jeseni. 

 | Autor: Ante Odak Ante Odak

Cipele na špic

Špicaste štikle nisu nikakva novost u modnom svijetu, ali nakon cijelog desetljeća, vraćaju se na ulice. Ono što je zanimljivo, ove modne sezone napravljen je iskorak i poželjne su u vibrantnijim bojama, ne samo u klasičnoj crnoj i smeđim tonovima. Ovaj detalj neće proći neopaženo i udahnit će dašak glamura čak i ležernom stilu, a dolazi u raznim inačicama - od onih s otvorenom petom, čizama do klasičnih salonki.

Torbe s ručkom

Vrijeme je da se pozdravimo s velikim torbama koje nosimo preko tijela i prigrlimo manje torbice s ručkama. Iako nas podsjećaju na torbice koje smo nosili početkom stoljeća, ali i one koje su dame obožavale nositi 1960-ih (sjetimo se Jackie Kennedy), ove jeseni uz modele koji odišu klasikom, poput onih iz novih kolekcija Louisa Vuittona i Chanela, viđat ćemo i nešto neobičnije ručke - poput one u obliku banane brenda Puppets and Puppets. 

Čizme preko koljena

Dolazak jeseni znači samo jedno, vraćaju se čizme, a mi ih jedva čekamo nositi. Ove se godine nose visoke i preko koljena, ali ne onoliko seksi pripijene kao prošlih godina, radije držite stvar malo opuštenijom. Također, statement detalji poput lanca, patenta ili naglašenih šavova su poželjni što se dobro vidi na novim modelima Stelle McCartney i Isabel Marant. 

Metlik dodaci

Još od proljeća sve što sjaji metalik sjajem je 'must have'. Ipak, ove jeseni već standardim srebrnim i zlatnim dodacima dodajemo nijanse. Ljeto je obilježila Barbiecore ružičasta, a na jesen kombiniramo dodatke u metalik crvenoj, jesensko žutoj ili narančastoj. Metalik sa sobom nosi sva obilježja koja predstavlja: individualizam, futurizam i korak prema budućnosti, a sve to jedva čekamo uklopiti u modne kombinacije.

Oversized šalovi

Zime možda nisu hladne kao što su nekad bile, ali svejedno ćemo ove godine nositi glomazne šalove. Podsjećaju na tople dekice, a dolaze u raznim uzorcima i bojama. Najvažnija stavka kod odabira ovog obaveznog dodatka je kvalitetan materijal koji će grijati, ali i fino izgledati. 

Sve u crvenom

Boja sezone je definitivno - crvena! Odvažna i moćna crvena vlada svim dodacima na modnim pistama i po društvenim mrežama. Kape, torbe, marame i obuća u ovoj boji idealan su dodatak koji će podignuti svaku modnu kombinaciju, a i vaše raspoloženje u tmurnim jesenskim danima. 

Satovi u obliku narukvica

Bezvremenski dodatak su naravno i satovi. Ove jeseni nosimo satove koji podsjećaju na narukvice i krase ih zanimljivi detalji. Jedinstven, bogato ukrašen finim emajlom te ručno oslikan dizajn pronašli smo u novoj Freywille kolekciji. Šareni i poseban oblik narukvice u linijama Piccadilly Circus i Place Vendome, neodoljiv su modni dodatak i klasik koji nadilazi sve trendove. 

 | Autor: Ante Odak Ante Odak Uz precizan ETA quartz mehanizam, posebna vrijednost ovih satova je u umjetnički oslikanoj narukvici od emajla. Sam proces ukrašavanja čini više od 100 koraka preciznog ručnog rada, što ove satove čini još posebnijima i dragocjenijima.
 | Autor: Ante Odak Ante Odak U novoj kolekciji je i Freywille sat Helena posvećen je najljepšoj ženi Antike, prelijepoj Heleni. Klasični brojčanik izrađen je od bijelog sedefa čija slojevita struktura na čaroban način reflektira svjetlo. Ovisno od kuta gledanja dobiva se dojam kao da se svjetlucavom površinom prelijevaju nježne nijanse duginih boja. Remen sata je od kvalitetne i dobne aligatorske kože, te je dostupan u bijeloj, plavoj, crvenoj, ljubičastoj ili crnoj  boji.

 | Autor: Ante Odak Ante Odak Za dodatne informacije o FREYWILLE nakitu posjetite zagrebački butik u Preradovićevoj 2,  FREYWILLE Online butik na https://shop.freywille.com/hr/jewellery-watches.html ili  Facebook stranicu Freywille Zagreb!

Photo: Ante Odak

Komentari 0