Moda

Više nego ikad prije, zaljubljeni smo u romantične haljine

Posljednjih godina sve se nekako omekšalo, haljine koje dolaze iz neke romantične dimenzije poželjne su u niz dnevnih varijanti

Da, i ja sam nekad mislila ma kaj će mi haljina, u tom izgledam preženstveno i fragilno, no ipak sad ih obožavam... ali nosim na traperice, tajice, ne na štikle. Pa nećemo pretjerivati (da, samo na ona posebna family događanja). Baš sam neki dan čitala u Vogueu o stilu žena koje rade u Silicon Valleyu - dok dečki (među kojima ima dosta novonastalih programera bogataša) nose “hoodice” i tenisice, a “statement” majica im je dosadan T-shirt s logom Facebooka ili nekom “geekovskom” forom koju samo oni razumiju, žena će u tom okruženju u haljini djelovati kao da je pala s Marsa. Zapravo s Venere.

 | Autor: arhiva arhiva

I tamo se potiče da ona nosi nešto manje tipično žensko. Tako je u principu i u poslovnom svijetu, odijelo je zauzelo stav, nije poželjno nositi previše emotivnu robu. Ipak... ipak se posljednjih godina sve skupa omekšalo, haljine koje dolaze iz neke romantične dimenzije poželjne su u niz dnevnih varijanti.

 | Autor: arhiva arhiva

Da, i na poslu. Ako “dress code” nije striktno određen, nema prepreke da jedna slatka romantična klajdica ovo proljeće ne obilježi i tvoju osobnu stilsku scenu. I oboji našu street style kulturu nekom novom ženstvenom perfekcijom.

 | Autor: arhiva arhiva

Super će sve skupa izgledati uz clutch ili bucket bag, pa uz one dlakave natikače koje su opet hit te na mokasine u... neon žutoj ili ludoj srebrnoj. Alessandro Michele će sve to lajkati.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Njegova Guccijeva kolekcija opet je luda - skineš pola robe s manekenke i to ti je taman za tri dana.

Photo: arhiva

Komentari 0