Moda
Ulicama su zaplesale urbane balerine Ulicama su zaplesale urbane balerine Ulicama su zaplesale urbane balerine Ulicama su zaplesale urbane balerine Ulicama su zaplesale urbane balerine Ulicama su zaplesale urbane balerine Ulicama su zaplesale urbane balerine 1/10 Ulicama su zaplesale urbane balerine Ulicama su zaplesale urbane balerine Ulicama su zaplesale urbane balerine

Ulicama su zaplesale urbane balerine

Ako Carrie Bradshaw New Yorkom može šetati u baletnoj suknjici, onda i vi u ormaru možete imati barem jedan komad od tila

S prvim taktovima uvodne špice Seksa i grada odmah se sjetimo one divne suknjice Sarah Jessice Parker odnosno Carrie Bradshaw kako se ističe u njujorškom sivilu. Jeste li znali da je ta suknja stajala samo pet dolara? To samo potvrđuje kako se za dobar stil ne mora platiti puno, iako se to baš i ne bi reklo kad je Seks i grad u pitanju, no to je neka druga tema... Ulicama su zavladale urbane balerine. Elegantne, profinjene, no dovoljno “nabrušene” da se uklope u ulice grada. Modna industrija svoju inspiraciju crpi zaista od svuda, a lekcije iz stila profinjenih balerina jedne su od najelegantijih muza koje moda može imati. Suknje i haljine od tila najbolji su način da u sekundi postanete elegantne i glamurozne.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Ne morate nositi baletne papučice da biste izgledale kao urbane balerine, prepustite stvar slojevima tipa, tajicama, predivnim širokim suknjama... Sve je počelo s prozirnim haljinama, koje od sada nisu rezervirane samo za spavaću sobu. Duge haljine ispod kojih se doslovno sve vidi, sada se nose na traperice ili tajice, a najhrabrije trendseterice ispod obuku samo bodi. Neka sve ostane na voluminoznim suknjama koje definitivno neće ostati nezamijećene kada izađete. Ako ne volite suknje A-kroja, možete ih zamijeniti uskima, ali i onima od samo jednog sloja tila. Kombinacija ženstvenog tila koji će u vama odmah probuditi plahu princezu i bajkerskih čizama, savršen je izbor s kojima nikako nećete pogriješiti. Spoj nespojivog uvijek pali.     

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Cure odličnog stila uvijek je karakterizirala savršena vještina sparivanja komada koji naoko ne idu skupa. Primjerice, blogerice ćete često vidjeti kako nose gornji dio trenirke s natpisom s glamuroznom suknjom ili haljinom na štikle. Još ako u rukama imaju šljokičastu clutch torbicu, rekli bismo da to sve skupa nikako ne ide. Ali, kada gledamo na fotografijama sve izgleda toliko dobro da bismo odmah kopirali look.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Stilske lekcije iz kombiniranja tila s nečim neuobičajenim u kolekciji za ovu sezonu dala je modna kuća Christian Dior. Til u kombinaciji s debljim materijalom koji imitira džemper, izgleda toliko chic. Modni dizajner Dries van Noten pokazao je kako til u tamnom izdanju izgleda teatralno i dramatično, a ako ga uparite s rokerskom jaknicom, zakovicama ili pak sportskim tenisicama u nekoj jarkoj boji spremne ste ulicu pretvoriti u vlastitu modnu pistu. Ne možemo se dotaknuti tila, a da ne spomenemo dizajnericu Veru Wang. Omiljeno je ime kad su vjenčanice u pitanju, a izgleda da se estetike za mladenke ne može odreći ni kada dizajnira odjeću za svaki dan. U posljednoj je kolekciji savršeno pokazala kako i u ovom delikatnom materijalu možete izgledati “opasno”. Postapokaliptičnu estetiku kolekcije dodatno je naglasila tamnim bojama poput maslinastozelene i tamnoplave, a pokoji print cvjetića odlično se uklopio u cijeli ženstveni stil (fotografija dolje desno). Kada pomislimo na til u crvenoj boji to nas odmah nekako podsjeti na Španjolsku, ali i na najromantičnije dizajnere poput Simone Rocha. Online shop net-a-porter.com prodaje komade s ovim potpisom, a crvena prozirna haljina s našivenim cvjetićima toliko je bajkovita da bi nam odmah popravila raspoloženje.

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0