Moda

Teške optužbe: Zara varala kupce?

Jedan kupac krenuo je u borbu protiv omiljenog high street brenda brojnih trendsetterica...

Tek nakon što su se opravili od nedavnih optužbi da su kopirali brojne (ne tako slavne) dizajnere, u poznatoj high street kući, Zari, su se suočili s novim ozbiljnim optužbama.

Ovoga puta zbog navodnog varanja kupaca!

Potaknut brojnim sličnim iskustvima, Devin Rose je podignuo optužncu protiv Zare i to zbog: nemara, nepoštivanja poslovne prakse te stjecanja bogatstva na osnovi prijevara. Kako on ističe, Zara je uporno krivo istaknutim cijenama proizvoda u SAD-u varala kupce.

 | Autor: arhiva arhiva

Tako su cijene odjeće i modnih dodataka u trgovinama bile izražene isključivo u eurima što je američkim kupcima stvaralo probleme. Osim što su im se cijene tako činile puno nižima, prilikom konverzije u dolare na blagajni su se suočavali s negativnim iznenađenjima.

Prema njegovim tvrdnjama, nije se poštivao stvarni tečaj, a kako bi to i dokazao, Rose ke priložio račun nastao prije tri mjeseca. Prema njemu je majica koštala 9,95 eura, odnosno kada bi se (pravilno) konvertiralo riječ je o otprilike 11,26 dolara. No, Zara je majicu naplatila čak 17,90 dolara!

Drugim riječima, u upravi Zare su samostalno određivali tečaj što je u konačnici kupce koštalo čak 5 do 50 dolara više po samo jednom komadu odjeće, a brendu je donosilo zaradu od nekoliko bilijuna dolara, prenosi ABC news.

Kako u Zari negiraju sve optužbe, konačan ishod za kupce znati će se tek nakon odluke suda.

Photo: arhiva

Komentari 0