Moda

Sve torbice sezone na jednome mjestu

Od klasičnih modela do torbi sa statement remenjem, ove godine izbor trendi modela veći je nego ikad

Dovoljno je da bacite samo jedan pogled na police dućana na kojima stoje torbice i za par minuta znat ćete koji su najpopularniji trendovi za proljetnu sezonu. Pa krenimo...

 | Autor: Getty Images Getty Images

Prve na listi su “statement” torbice u nešto drukčijem obliku. Njihov glavni adut je remen. Remenje je ukrašeno 3D aplikacijama cvjetića, mini zrcalima, pleteno je, šareno i jednostavno neodoljivo. Prvi su se ovim detaljem na torbicama poigrali u Zari.

 | Autor: arhiva arhiva Zara, 199 kuna

 | Autor: arhiva arhiva Prada, mytheresa.com, 1700 eura

Prije nekoliko mjeseci u ovom omiljenom high street brendu pojavila se torbica s promjenjivim remenom. Jedan je bio običan, crne boje, a drugi je bio ukrašen crvenim i plavim detaljima. Ne moramo ni reći kako su fashionistice jednostavno poludjele za ovom torbom i rasprodala se u roku - keks! Ovakve su torbe najčešće u mini obliku, a fashionistice ih najviše vole nositi kad su u monokromatskim kombinacijama. Potpuno suprotne od ovih su jednostavne torbe koje podsjećaju na vintage modele, a savršeno se slažu sa svakom kombinacijom.

 | Autor: arhiva arhiva Michael Michael Kors, farfetch.com, 509 eura

 | Autor: arhiva arhiva Gucci, mytheresa.com, 1790 eura

Predvodnica još jednoga popularnog trenda za proljeće je torba Drew modne kuće Chloé. Njezin zaobljeni oblik kopirali su svi high street brendovi i tako učinili ovaj jednostavni model jednim od najpoželjnijih ove sezone. Obično su ukrašene lancem umjesto remena, a time i vrlo elegantne, pa ih djevojke obožavaju nositi na male crne haljine u svim oblicima.

 | Autor: arhiva arhiva Uterque, uterque.com, 390 kuna

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni na ruksake, koji su svojom pojavom naletjeli na različite reakcije. Ili ih obožavate ili smatrate preinfantilnim za nošenje ako više ne idete u školu. No kako god bilo, zavladali su modnom scenom i ljepši su no ikada, pa vas neće podsjećati na (pre)rano buđenje za školu. Ima nešto tako privlačno u ta dva remena koja s lakoćom stavite preko ramena i sve je puno lakše!     

 | Autor: arhiva arhiva Mango, 300 kuna

U velikoj renesansi torbica svoje mjesto su dobile i ručke. Dizajneri su među trendove odlučili pogurati metalne okrugle ručke koje izgledaju kao “ringovi” - naušnice koje smo nosili u srednjoj školi. Uz ovakve ručke često ide i neuobičajen izgled torbice koja sliči više kantici za igranje u pijesku nego torbi (zamislite da se netko u pijesku igra s D&G torbom...). Vrlo su čvrste strukture i pomalo futurističkog izgleda, pa ih obožavaju cure kojima je klasika dosadila. Najviše ovakvih modela u posljednjoj kolekciji imaju baš Dolce&Gabbana, a u stopu ih prate high street brendovi. Iako će se savršeno uklopiti baš u klasične stylinge, ovakve torbice idealan su komad koji će prodrmati svaku garderobu.

 | Autor: arhiva arhiva Mango, 450 kuna

Ako niste tip za tvrde torbe, predlažemo velike mekane modele u koje će stati baš sve, a high street brendovi zovu ih “shopper” torbama. The Row, Victoria Beckham i Rochas dali su im svoj pečat pa umjesto “običnih” ručki stoje mašne ili nešto sasvim drugo što će vas natjerati da se zapitate kako se ove torbe zapravo nose? Nije ni bitno, nosite ih onako kako želite, a to će vam potvrditi i street style kraljice koje omiljene torbe s klasičnim dugim remenom nose oko struka. Zabavnu stranu torbica koje stvarno preuzimaju ulogu glavne zvijezde stylinga (oprosti, Carrie Bradshaw), pokazali su brojni dizajneri poput Fendija, čiji su ruksaci toliko razigrani da će vas stvarno vratiti u vrtić, ali to mislimo u najboljemu mogućem smislu.

 | Autor: arhiva arhiva Pull&Bear, 120 kuna

Ako ste ipak za malo klasike koja će se odlično uklopiti u svakodnevna izdanja, predlažemo da pogledate što nudi Hillier Bartley. Ovakav ružičasti model donosi čistu stilsku peticu jer ne samo da je torbica dovoljno zanimljiva, a opet jednostavna i klasična, nego je i u jednoj od najpopularnijih boja sezone. Nitko nije imun na torbice, ali to ne znači da baš morate imati svaki od ovih modela (ili da...). Predlažemo da se odlučite za jednu od ovih dviju varijanti.

 | Autor: Getty Images Getty Images

 | Autor: arhiva arhiva Little Liffner, net-a-porter.com, 525 eura

Dakle, možete izabrati klasičan model s nečim neobičnim poput - metalne ručke ili promjenjivog remena. Drugi izbor je potpuno otkačena torbica, a vjerujte nam neće vam biti teško pronaći takav model. Čak i naoko elegantna torbica ukrašena biserima ili svjetlucavim bedževima može izgledati efektno i spremno za neuobičajen styling ako je “obojena” u jarku nijansu. Ovakve ćete najlakše pronaći u online shopovima, i to po vrlo prihvatljivim cijenama, pa predlažemo da u skorije vrijeme posjetite primjerice Asos ili Topshop i uhvatite sniženja.     

Photo: Getty Images

Komentari 0