Moda
tvid

Sako od tvida je tajna luksuznog izgleda ove jeseni, a to dobro znaju i naše poznate dame

  • Tvid je u modnu povijest uvela Coco Chanel, a već desetljećima je osnova garderobe
  • Nekoć iznimno skup materijal, danas dolazi po pristupačnim cijenama i u sjajnim izdanjima
  • Ove sezone najviše ćemo nositi zelene sakoe, ali i suptilne bež i bijele nijanse

Sako od tvida ušao je u modnu povijest zahvaljujući velikoj Coco Chanel koja je ovaj komad prvi puta dovela na modne piste 1924. godine. Iako je tada bilo nepojmljivo da žene nose stroge sakoe, Coco je odlučila fascinaciju sakoom svog ljubavnika preobraziti u ženski komad. Kao što znamo, sve ostalo je povijest.

tvid | Autor: Instagram@izakova Instagram@izakova

Tvid, mekani materijal specifične teksturirane površine tako je postao jedan od must have komada u ženskoj garderobi, a svake sezone dolazi u novijim i trendi varijantama. Svoje ime duguje škotskoj rijeci Tweed, a u pitanju je vunena tkanina koja se plete na poseban način. I dok je nekoć tvid bio svojevrsni statusni simbol jer je za njega bilo potrebno izdvojiti veću sumu novaca, danas ovaj materijal možemo pronaći po iznimno pristupačnim cijenama.

kožne hlače Možda vas zanima Vladavina kožnih hlača se nastavlja, ali ove jeseni dolaze u visokom sjaju! Rubrika Moda Moda

tvid | Autor: Instagram@matea.miljan Instagram@matea.miljan

tvid | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Mango (599,90 kn), H&M (375,90 kn), Zara (449,90 kn)

Svoje oduševljenje tvidom i sakoima izrađenim od ovog materijala već nekoliko sezona dijele i naše poznate influencerice, Izabel Kovačić, Matea Miljan i Dorica Predojević i veselimo se njihovim novim kombinacijama. Naime, skoro sve high end trgovine u ponudi za predstojeću jesen imaju sakoe od tvida, a sudeći prema kolekcijama, ove jeseni će dominirati smaragdno zelena boja, crveno-ružičasta, klasična crna te decentne nijanse bijele, bež i zemljanih tonova. Naravno, uzorci i dalje prate klasični tip riblje kosti i pepite, a ovakav sako je komad koji će u trenutku svaku kombinaciju učiniti luksuznijom i elegantnijom.

tvid | Autor: Instagram@michellestylew Instagram@michellestylew

Od klasičnih modela dužine iznad kukova, sve su popularniji i crop sakoi, inspirirani kompletima koji su se nosili devedesetih godina prošlog stoljeća. Najčešće se nose uz hlače ili suknje u istoj boji, ali jednako dobro izgledaju i uz traperice ili hlače strogog ravnog kroja. Modele često krase kontrastni zlatni gumbi koji dodatno podižu svaki styling, a uz kvalitetne kožne čizme i torbu, jesenske kombinacije su spremne!

tvid | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: Reserved (299,90 kn), Mango (549,90 kn), Zara (399,90 kn)

visoke tenisice Možda vas zanima Visoke tenisice apsolutni su hit koji nas čeka ove jeseni Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram@dorica505

Komentari 0