Moda

Pravilo 80/20 u odijevanju pomoći će vam da dobijete posao

Prvi dojam je često presudan pa ne čudi što je stajling jedna od ključnih stvari na koje morate obratiti pažnju

Ne, ovoga puta vam ne trebaju savjeti stručnjaka. Dovoljan vam je jedan pogled na uličnu modu i shvatit ćete koji outfiti bi se odlično "snašli" na jednom od najvažnijih razgovora - razgovor za posao na potencijalnom budućem radnom mjestu.

Osim osobnosti, iskustva i potrebnih kvalifikacija, dobro će vam doći i ovi stilski savjeti:

Ne zaboravite kaput

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Ok, ako je ljeto možete ga slobodno zaboraviti, ali u vremenskim uvjetima poput trenutnih upečatljiv kaput temelj je odličnog stila.

Pravilo 80/20

Riječ je o pravilu koje apsolutno uvijek pali. Konkretno, bilo bi pametno 80% vaše odjevne kombinacije temeljite na klasičnim, bezvremenskim komadima, ali im dodate i 20% osobnosti. Bilo da je riječ o otkačenoj ogrlici ili pak cipelama kakve ne nosi svaka žena u gradu... Ma, znate već sami u koje ste posebne komade zaljubljeni preko ušiju (ne mislimo na Brada Pitta, da se razumijemo)...

Ne pretjerujte s odijelima

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Poslovna odijela su ok, ali ne trebate ih na silu oblačiti ako ona nisu dio vaše osobnosti. Čak i ako ih obožavate nositi pobrinite se da u njima ne izgledate bezlično, nevidljivo, kao tisuće drugih...

Pokažite znanje odjećom

Ako idete na razgovor za posao na mjesto koje je poznato po svojoj ležernoj atmosferi slobodno "uskočite" u omiljene traperice kojima ćete dozu ozbiljnosti vrlo lako dodati kombinirajući ih uz modernu košulju. No, ako ste se prijavili za potpuno drugačiji posao koji ima određeni dress code to sigurno nije kombinacija u kojoj bi vas potencijalni poslodavci željeli vidjeti. 

Cipele u kojima možete hodati

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Vrtoglave potpetice, osobito ako ih ne nosite svakodnevno, ostavite kod kuće. Odaberite cipele u kojima možete hodati puni samopouzdanja, a ne kao da ste tinejdžerica koja prvi put izlazi i kod kuće vježba hodanje u štiklama.

Priprema

Nemojte smišljati odjevnu kombinaciju u posljednjem trenu. Neka vas ona čeka spremna barem večer prije dogovorenog intervjua. Tako ćete smanjiti razinu stresa, ali i biti sigurni da ste dovoljno pažnje posvetili odjeći.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0