Moda
1/16

Omiljeni dodaci za toplije dane: Marame i turbani

Proslavile su ih modne ikone starog Hollywooda, ali i moderne slavne dame

Ovog će ljeta (zapravo kada nisu?) biti pravi hit različite marame i turbani za kosu, koji su savršeni tijekom toplih ljetnih dana, odlazaka na plažu ili šetnje gradom. No ne trebate čak ni čekati ljeto, možete ih nositi i već sad. Osvježiti će vašu kombinaciju, učiniti je zanimljivijom i upečatljivijim, a uz to moći ćete na vrlo jednostavan način prikriti "bad hair day".

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Na velika vrata u svijet mode turban su uvele zvijezde poput Grete Garbo i Coco Chanel, a gotovo pola stoljeća kasnije turban je opet pravi ljetni hit. Isto misle i dizajneri Jason Wu i Jean Paul Gaultier koji su ga modernizirali, pa se turban ne nosi više tako da sakriva kosu, već da ona leprša ispod njega.

 | Autor: Splash Splash

Pedesetih godina prošlog stoljeća maramu vezanu oko glave sa mašnom na vrhu, poput pin-up djevojke, nosile su domaćice, a u modu su ih vratile slavne dame, poput Rihanne i Katy Perry, koja su shvatile da na taj način mogu vrlo lako ukrotiti kosu i upotpuniti svoj ​​izgled. Obožavaju ih i naše zvijezde, poput Severine i Lane Jurčević.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

I praktično i slatko, zar ne?

Photo: arhiva

Komentari 0