Moda
O, kako volimo te neodoljivo elegantne mašne! O, kako volimo te neodoljivo elegantne mašne! O, kako volimo te neodoljivo elegantne mašne! O, kako volimo te neodoljivo elegantne mašne!

O, kako volimo te neodoljivo elegantne mašne!

U modi su se prvi put pojavile 50-ih kad su ih smatrali konzervativnima, u ‘80-ima su bile rezervirane za poslovne žene

Kad su u pitanju modni trendovi, većina nas brzo nasjedne na planove dizajnera i industrije: kad pogledamo što smo sve nosili prošlih godina, ponekad se zapitamo gdje nam je bio razum (i ogledalo). No tu i tamo se u modi pojavi novi moment koji definitivno zaslužuje pozornost: bilo da je riječ o nekom neočekivanom kroju, revolucionarnome materijalu ili jednostavno briljantnoj ideji. Jedna od takvih reciklirana je iz 1980-ih, no i danas izgleda beskonačno elegantno - takozvani pussy bow, mašna koja ukrašava bluze i košulje te se veže oko vrata. Prvi put su se u modi pojavile 1950-ih kad su ih zapravo smatrali iznimno konzervativnim detaljem, a u osamdesetima su je nosile poslovne žene u kombinaciji s odijelima i legendarnim sakoima s jastučićima u ramenima. U modernoj verziji mašne su prigrlile street style zvijezde i trendseterice kao glamurozni detalj s kojim svakom outfitu daju otmjen i romantičan štih.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Ako slučajno niste sigurni da je ovaj trend pravi odabir za vas, umjesto cijele bluze možete jednostavno kupiti traku od neke lijepe tkanine te s njom eksperimentirati na postojećim košuljama i bluzama, iako daleko bolje izgleda kada je ušivena u samu majicu. Pussy bow prilagodljiviji je no što se čini na prvi pogled i odlična je zamjena klasičnim košuljama, a dolazi u nizu boja, uzoraka i oblika: od Karla Lagerfelda do Manga, njegova popularnost zavladala je trgovinama i modnim pistama. U hladnijim danima ovakve bluze fantastično će izgledati ispod košulja i vesta (izvucite mašnu preko, kao ukras oko vrata koji će zamijeniti ogrlicu), a kad stigne proljeće, igrajte se kombinacijama s haljinama ili prslucima. Iako je poanta ovog detalja vezati ga u mašnu, cool modne ikone poput Kate Moss svoje nose razvezane, a odlučite li se isprsiti za dizajnerski komad, Gucci je apsolutno pogodio cvjetnim modelom koji će odlično izgledati i u toplijoj sezoni.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Ovakve bluze dovoljno su otmjene za posao i vjenčanja, ali i dovoljno cool za izlaske i šetnje gradom. Njihova moć upravo je u tome što se mogu nositi na sve što imate u ormaru. Od Valentina do H&M-a i Zare, izbora ima obilje, a na vama je samo da svoju bluzu ugurate u skinny traperice, zgrabite kožnatu jaknu i topli šal te krenete!

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0