Moda

Najljepši pastelni duo: "Baby" boje kojima je teško odoljeti

Do 1940-ih cure su furale plavo, a dečki ružičasto. Danas ovaj par boja dolazi u svim oblicima - ženstvenom, poslovnom, grunge...

Od svih pastela plava i ružičasta imaju neku posebnu energiju, podsjećaju nas na bebe - usput rečeno, sve do 40-ih godina prošlog stoljeća curice su furale plavo, dečki ružičasto, kako su im predlagali modni časopisi. Onda se sve promijenilo, industrija je zamijenila nijanse. No, kako god bilo, za mene su obje posebne. Često vidim neke cool poslovne žene (onakve kakvima se zamišljaš kad odrasteš, i onda nikad ne znaš je li to vrijeme prošlo, hoće li tek doći...) u svijetloplavim bluzama ili ružičastim košuljama i sakoima kako španciraju gradom i baš im ti tonovi daju jedan nježan, elegantan moment.

 | Autor: arhiva arhiva

Cure istodobno furaju ružičaste “hoodice”, baby blue poluvisoke tenisice, dok je ona ženstvena torbica dobila metalne zakovice koje joj daju opako dobar look. Sad su moderne i retrobluze s mašnama, njih volim vidjeti na poderane traperice ili neku plisiranju suknju. Plus teške čizme da ravnoteža bude ostvarena, tako da sve skupa ne bude previše romantično.

 | Autor: arhiva arhiva

Ili želiš kreirati supernježan look? Definitivno nešto s volanima. Oko ruku, ramena ili na rubu suknje. Čipka i pruge također su u igri, obožavam ih u nekom jedva vidljivom kontrastu kao što su baby pink i baby blue.

 | Autor: arhiva arhiva

Pankersku, grunge priču na moderan će način zaokružiti eterična, fluidna kreacija uz mrežaste čarape, zakovice i šiljke. Priča je tvoja, “začini” je romantikom...

 | Autor: arhiva arhiva

Nego da se vratim na početak, curice stvarno nekako instinktivno vole ružičastu, moja Bruna je njome opčinjena od 2. rođendana. Kao da nam to piše u DNK!

Photo: Getty Images

Komentari 0