Moda

Nova pravila: Što odjenuti na razgovor za posao?

Zaboravite decentne boje i jednostavne krojeve, ovih dana nosi se - odvažnost

Traženje posla samo po sebi je dovoljno stresno, a kada tome pridodate i stres koji stvara spoznaja da je prvi dojam koji ostavljate jedna od najbitnijih stavki u dobivaju poslovne prilike, stvari se dodatno zakompliciraju.

Koliko god vas uvjeravaju kako odijelo ne čini čovjeka, činjenica je da vam u ovakvim situacijama dobar stajling ne može naštetiti. Umjesto da se "utopite" u moru dosadnih, decentnih stajlinga u kakvima će se većina kandidatkinja pojaviti, odvažno posegnite za najboljim komadima iz svog ormara te se pobrinite da vas zapamte.

1.  Odijelo ne mora biti dosadno

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Klasična crna ili tamnoplava (eventualno ako ste "odvažniji pa odabere neko u nude nijansi) viđena su bezbroj puta, a najveće iznenađenje dogodit će se ako se odlučite za usku suknju umjesto klasičnih hlača. Dosadno, zar ne? No, odijela zanimljivog uzorka ili pak sa zanimljivim detaljima pokazat će da ste dovoljno odvažni da se suočite s novim izazovima. 

2. Ozbiljna romantičarka

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Ok, niste spremni toliko riskirati? U tom slučaju poslužit će i klasične hlače koje možete iskombinirati sa pomalo neobičnom košuljom. Uzorak, print ili čipkasti detalji biti će pun pogodak. Ovakvim stajlingom svima dajte do znanja da se uvijek držite pravila, ali ne planirate skrivati svoj razigrani duh.

3. Asimetrični krojevi

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Tko kaže da poslovni outfit mora biti "po špagi"? Suknja na preklop ili košulja s volanima biti će dovoljne da podignu cijeli stajling, a one odvažnije kombinirat će ova dva komada - istovremeno! Ako ste spremni na razgovoru za posao privući sve poglede okupljenih, ovo je stajling za vas!

4. Decentno ne mora biti dosadno

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Ako ste pomislili kako su crna i bijela boja zabranjene u ovoj priči, varate se. Klasični sako i hlače ravnog kroja u bijeloj boji mogu izgledati fenomenalno i potpuno drugačije ako ih kombinirate uz efektne detalje. Tako su ove sezone izrazito popularne metalik cipele... Upravo je to trend koji možete iskoristiti u svoju korist!

5. Šah mat

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Ovaj look je još jedan primjer kako možete ostaviti dojam i u naizgled "običnim" (ne)bojama. Slojevito odijevanje dopušta vam zanimljive stilske igre i kombinacije. Ipak, potrebno ih je mudro kombinirati. Umjesto da se odlučite samo za jednu boju, poigrajte se odjevnim komadima u crnoj i bijeloj boji te "napadnite" buduće radno mjesto upečatljivim stilom!

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0