Moda
Princeza Diana

Legendarna zelena koledž jakna koju je proslavila princeza Diana vraćena je u prodaju

  • Koledž jakne bile su veliki hit i ranih 2000. godina, a čini se kako se vraćaju na velika vrata
  • Vjerojatno je tome zaslužna i nova sezona serije 'Kruna' u kojoj pratimo princezu DIanu, bez sumnje jednu od najvećih ikona stila
  • Popularnu zeleno sivu jaknu koju je rado nosila rekreirao je američki brend i veliki je hit
  • Pročitaj još i: Jakne od buklea čine da svaki outfit izgleda skupocjeno, a H&M ima izvrsne modele

Sve što je svojevremeno princeza Diana odjenula u vrlo kratkom roku postalo je veliki modni hit. Popularnost princezinog modnog stila ne jenjava ni desecima godina kasnije, a tomu u prilog ide i popularnost serije 'Kruna' čiji su novi nastavci nedavno pušteni na Netflixu. Glavna radnja nove sezone vrti se oko tragične pogibelji mnogima omiljene princeze, a oponašanje njezinih modnih kombinacija trenutno je vrlo popularno. Tako je brend sportske odjeće Mitchell & Ness ovih dana u ponudu stavio sveučilišnu jaknu Philadelphia Eaglesa koju je Lady Di nosila tijekom 90-ih, uključujući i naslovnicu časopisa People.

Eagles jakna princeze Diane postala je jedna od najprepoznatljivijih NFL jakni u svijetu, a sve je započelo godine 1982. kad je statističar Philadelphia Eaglesa Jack Edelstein upoznao je princezu Dianu na sprovodu princeze Grace od Monaka. Tijekom prijema njih dvoje su razgovarali, a pokrenula se i tema američkog nogometa. "Mislila je da je nogomet i američki nogomet ista stvar. Zatim me pitala koje su boje našeg kluba, rekao sam zelena i srebrna, a ona naglasila kako su to njezine omiljene boje", rekao je svojevremeno stranim medijima Edelstein. 

Tad joj je obećao poslati neke majice Philadelphia Eaglesa, ali tadašnji vlasnik tima, Leonard Tose, smatrao je da je koledž jakna prikladnija. Od tad, princeza Diana je više puta snimljena u popularnoj jakni pa je tako nerijetko sinove u njoj dovozila u školu ili bi je oblačila na izlete s Harryjem i Williamom. 

Efektna sveučilišna jakna Mitchell & Ness brenda u ponudi je od ovog mjeseca po cijeni od 365,42 eura i u vrlo kratkom roku postala je veliki hit. Kako i ne bi kad je omiljena princeza oduvijek bila oličenje stila i ukusa. 

 

 | Autor: Mitchell & Ness Mitchell & Ness Foto: Mitchell & Ness, jakna (365,42 eura)

Serija 'Kruna' Možda vas zanima Ljubavna priča Lady Di i Dodija Fayeda: što je točno, a što krivo prikazano u 'Kruni'? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Profimedia

Komentari 0