Moda
Krie Design "Dear to wear" kolekcija

Krie Design predstavlja novu atraktivnu kolekciju ‘Dare to wear’

  • Nova kolekcija Krie Designa, “Dare to wear”, duologija je koja se lako transformira prema željama, trenutku i tvojem stilu
  • Ekstravagancija i poznati, kozmopolitski ugođaj prijestolnice mode, Milana, samo su dio povezanosti s novom kolekcijom koja je podijeljena na dva dijela
  • Haljine se mogu nositi na više način, suknje imaju dva lica, a hlače i topovi lako se uklapaju u baš svaki outfit! Odvojeni su bojom i inspiracijom te načinom na koji komuniciraju održivost

Dizajnerica Kristina Burja pionirka je održive mode na našim prostorima i godinama zagovara ekološki pristup koji je primijećen i na svjetskoj modnoj sceni. Kao dio internacionalnog projekta Green Fashion Weeka, koji je pod pokroviteljstvom UN-a, već osam godina predstavlja Hrvatsku i kroz svoj rad pokazuje put koji treba birati koristeći tehnološki napredna i ekološka rješenja koja idu uz bok vrhunskog dizajna.

Krie Design "Dear to wear" kolekcija | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

''Danas je napokon svima jasno da je proizvodnja pamuka jedan od najvećih zagađivača i potrošača prirodnih resursa, dok je primjerice tkanina dobivena recikliranjem plastike u potpunosti održiva. Recikliranjem ambalaže dobivamo vlakno za tkaninu koja je ugodna i nosiva, a na kraju priče, znamo da smo pridonijeli očuvanju naše planete“, govori Kristina Burja o svojoj kolekciji BLACK.

 | Autor: Instagram/ljevak.hr Instagram/ljevak.hr

Već smo imali prilike vidjeti crni kombinezon iz nove BLACK kolekcije koji je premijerno nosila Franka Batelić ispod 3D printanog korzeta koji potpisuje Jasenka Tudor Bevanda, a ovu capsule kolekciju, izrađenu od tkanine nastale reciklažom pet boca, još sačinjavaju haljine jednostavnog kroja s neočekivanim izrezima, bodiji i hlače koji su baza za ovosezonski ormar fashionistica, što je bila primarna ideja prvog dijela kolekcije.

Krie Design "Dear to wear" kolekcija | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Kristina je ovom kolekcijom simbolično pokazala kako zbrinjavanje otpada može biti 'fashion', pogotovo onog plastičnog koji je velika prijetnja našem okolišu i zdravlju zbog svoje ne razgradivosti.

Kolinda Grabar-Kitarović Možda vas zanima Nikad vitkija, Kolinda blista u crvenoj haljini. Znamo gdje ju je kupila i koliko je platila Rubrika Stars Stars
 

Laskavi krojevi s hrabrim bljeskom boja drugi su dio kolekcije koja gazi tanku granicu između modne odvažnosti i drskosti, između doslovnog kostima i pametne modne reference. Drugim riječima, žena s posebnom snagom karaktera nosit će kolekciju LUĆANA koja je i inspirirana mladom Lućanom Mirko, predstavnicom nove generacije koja promišlja o modi.

Krie Design "Dear to wear" kolekcija | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

Kristina Burja je ponovno dala prioritet održivosti, ali s drugačijom porukom. Dizajnerica se neizbježno suočava s kompromisima oko kroja i materijala kako bi ispoštovala održive standarde. Ovu kolekciju karakterizira limitiranost i višefunkcionalnost sa svrhom ne gomilanja zaliha. Uloženim trudom i uz više sati rada dobivena je nova vrijednost, odjeća koja će nekoga usrećiti, baš poput sunca nakon kišnog jutra u Milanu.

Krie Design "Dear to wear" kolekcija | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

„Moda je zabavna. Naš stil i ukus za odjeću mijenja se s vremenom i to nas vuče da istražujemo. Naši modni odabiri često potaknu razgovor s drugima ili komentare na društvenim mrežama. Mlađe generacije nam pokazuju put, oni pametno koriste modu jer snažno odražava ono što oni jesu i jednostavan je način za povezivanje s drugima. Za istinske zaljubljenike u modu ne postoji strah od neuspjeha ako eksperimentiraju, a taj moto živi i naša Lućana Mirko koja je i zaštitno lice kampanje.” zaključuje Kristina Burja koja bez zadrške poručuje da je vrijeme da se počnemo odijevati za sebe i odmaknemo se od onoga što drugi ljudi misle. Budite svoje. Riskirajte.

Možda vas zanima Ovaj kaput domaćeg dizajna bilo je teško ne zamijetiti na zagrebačkim ulicama Rubrika Moda Moda
 
Photo: Instagram @lela.design

Komentari 0