Moda

Kakve cipele vam mogu donijeti promaknuće na poslu?

Studija provedena na Sveučilištu Harvard pokazala je da izbor odjeće može utjecati na vaš napredak na poslu, a evo i kako...

Izgleda da sve one žene koje troše pravo malo bogatstvo na skupe i ekstravagantne cipele, konačno mogu odahnuti, jer na taj način pomažu svojoj karijeri.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Harvard pokazalo je da oni koji se ne pokušavaju uklopiti u dress code svog poslovnog okruženja i svojim stilom odskaču od svih kolega, imaju veće šanse za napredak na poslu, ali i samo zaposlenje. To čak i ima puno smisla sjetite li se, primjerice, Marka Zuckerberga koji nosi najobičnije majice i traperice iako je na čelu jedne od najvećih svjetskih kompanija. Samo što se on ne ističe ekstravaganzom, nego skromnošću i jednostavnošću, ali u svakom slučaju odskače od svoje okoline.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Bit je u tome da ono što nosite treba ostaviti dojam i izdvojiti vas iz mase, bilo da se radi o šarenoj kravati, statement cipelama ili ekscentičnom nakitu, a jako je važno da se vidi kako ste tu kombinaciju složili namjerno te da ju nosite sa stilom.

 

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0