Moda

Guza vam je obješena? Pa, vjerojatno nosite pogrešnu obuću!

Nemojte odmah odustajati od programa vježbanja za savršenu stražnjicu koji ste upravo započeli... I on će vam dobro doći...

Da, vjerojatno vam je nakon što ste vidjele naslov prošlo kroz glavu: "Ajme, kako mi stražnjica dobro izgleda u onim štiklama"... Istoga trena, mnogo toga vam je postalo puno jasnije, zar ne?

No, to ne znači da ako želite savršeno zaobljenu stražnjicu po cijele dane trebate "paradirati" u štiklama. Naime, svaki tip obuće različito djeluje na izgled vaše pozadine, a vrtoglavo visoke potpetice sasvim sigurno nisu jedina opcija koju imate. Ok, možda biste mogle razmisliti i o vježbama za oblikovanje, ali to sada nije tema...

Tenisice

 | Autor: arhiva arhiva

Kao i mnogima, velike su šanse da su upravo tenisice vaše omiljene "cipelice lutalice". No, važno je znati kako vam u njima stražnjica izgleda veće, ali nažalost vjerojatno ne veće na način koji bi vi to željeli. One vam omogućuju potpunu udobnost i slobodu pokreta, ali tenisicama možete "zahvaliti" i dojam spljoštene pozadine.

Balerinke i druga ravna obuća

Slično kao u slučaju tenisica, i druga ravna obuća ne oprašta sitne nedostatke. Štoviše, dodatno će ih naglasiti pa bi vaša pozadina umjesto seksi mogla izgledati obješeno. 

Blok pete i potpetice do 5 centimetara

Ovakav tip obuće ponekad može biti udobniji i od obožavanih tenisica koje nosite na trčanje (iako vam se dok trčite ništa na svijetu ne čini udobno nego više kao da ste potpisali smrtnu presudu). Naime, u slučaju blok peta i drugih potpetica visine do 5 centimetara, težina tijela je dobro raspoređena pa će vaša stražnjica biti blago podignuta i čvršća. No, ako niste ljubiteljica bilo kakvih štikli to ne znači da ih trebate odjednom početi nositi jer bi mogli završiti sa zavodljivom pozadinom, ali i bolovima u leđima. 

Potpetice do 5 do 10 centimetara

 | Autor: arhiva arhiva

Da, dobro ste zaključile. Zbog njih vam stražnjica izgleda "kao s reklame", podignuta je i zaobljena, a i noge izgledaju puno duže. Pozitivno utječu i na vaše samopouzdanje pa već razmišljate da biste se mogli prijaviti na iduću audiciju za modele, ali možda bi ipak mogli smiriti dojmove. Već i ptice na granama kako dugotrajno nošenje štikli može uzrokovati slabljenje mišića, iskrivljenje kralježnice i lošu ravnotežu tijela. Zato, oprezno s njima! 

Vrtoglavo visoke potpetice (više od 10 centimetara)

Ako ste pomislili kako vaša stražnjica u ovakvom modelu cipela još bolje, moramo vas razočarati... Baš kao i u slučaju bumeranga i ovdje se efekt polako počinje vraćati u početno (stvarno) stanje. Kako ste prisiljeni doslovno stajati na vrhovima prstiju (zbog čega vas leđa "ubijaju"!) vaša stražnjica izgleda manje i izbočenije. Nismo baš sigurno da ste to željeli postići?

Photo: Getty Images

Komentari 0