Moda
Cvjetići su se vratili na velika vrata: Evo zašto ih još volimo! Cvjetići su se vratili na velika vrata: Evo zašto ih još volimo! Cvjetići su se vratili na velika vrata: Evo zašto ih još volimo! Cvjetići su se vratili na velika vrata: Evo zašto ih još volimo! Cvjetići su se vratili na velika vrata: Evo zašto ih još volimo!

Cvjetići su se vratili na velika vrata: Evo zašto ih još volimo!

Sitni cvjetići totalno su “last season”, sada se nosi print velikih cvjetova koji dominiraju kombinacijama i zimi

vjetiće je zaista lako voljeti. Možda je to zato što od njih ne možemo pobjeći ni u jednoj sezoni, pa ih sada nosimo i zimi (i to s punom potporom najvećih modnih autoriteta). No nekada ih je teško iskombinirati a da ne izgledamo kao “dijete cvijeća” ili da dobijemo preromantičnu kombinaciju... Zato će ih okorjele rokerice izbjegavati, a trendseterice koje obožavaju malo oštriji look nositi na kožnate jakne i bajkerske čizme. No ove sezone, ako niste ljubitelj cvjetića - možda se predomislite. Jer od sada cvjetovi se pojavljuju u predimenzioniranom obliku, tamnim tonovima koje će obožavati modne alternativke i mnogim drugim oblicima koji daju puno više mogućnosti za nošenje. To nas veseli jer čim netko spomene cvjetiće, uvijek pomislimo: što se novo s njima uopće da napraviti? Očito mnogo.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Tako odijela s potpisom Anne Sui izgledaju kao da su pobjegla iz ludih šezdesetih, a tako se sjajno uklapaju i u današnje trendove. Ovaj styling je pravi dokaz kako cvjetića nikad ne možete imati previše, a i modna kuća 3.1. Phillip Lim cvjetovima se bori protiv zimske dosade. I dok smo navikli da cvjetove gledamo na lepršavim haljinama, majicama i eventualno torbicama, u njihovoj kolekciji našle su se crne gležnjače ukrašene malim cvjetovima, a cvjetna bluza savršen je “statement” komad. Ni ovaj put ništa ne može proći bez bomber jakni. Ako ste mislili da je njihovo vrijeme gotovo, razmislite ponovno jer iz jeseni preselile su se u zimu, a sada čekamo proljeće da ih opet izvadimo iz ormara. Saint Laurent, Marni i Valentino natjerat će vas da se iznova zaljubite u bomberice ukrašene velikim cvijećem, ali dovoljno “edgy” da ih mogu nositi i fashion buntovnice. Druga omiljena kombinacija sezone je - prozirno, baršun i koža.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Prozirne majice s izvezenim cvjetićima, baršunaste gležnjače, kožnata suknja i jakna dobitna su kombinacija, a ako u ovom izađete na subotnju špicu, za vama će vjerojatni trčati svi street style fotografi. Treći najčešći izbor kad su cvjetovi u pitanju su cvjetne haljine. Ne, ne mislimo na one kakve su nosile naše bake ili hipiji sedamdesetih, nego neke nove cvjetne haljine kojim ne bi odoljele ni gotičarke. Guccijeva maksi haljina toliko je svestrana, a na reviji je glavnu ulogu glumila u stylingu sa širokim remenom oko struka, velikim naočalama debelog okvira i klasičnom smeđom torbicom. Dašak boje dali su cvjetići na crnoj haljini, ali i čarapice koje je manekenka nosila na “statement” štikle. Haljine s cvjetnim printom “na kvadrat”, koji je veći nego ikada dosad, možete nositi i zimi. Preko traperica ili ispod debelih džempera i tako svima održati lekcije iz slojevitog odijevanja, a pogledajte kako to radi Burberry.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Skoro da ne postoji dizajnerski brend koji nije na pisti prošetao cvjetni uzorak. Pitanje je samo u kolikoj mjeri. A izgleda kako je ove sezone zavladao taj predimenzionirani oblik cvjetova koji kao da ponovno traže svoje mjesto pod suncem u nekom novom obliku. Kao što cvjetići nikako ne izlaze iz mode, tako nema ni pravila na koje ih i ove sezone možete kombinirati. No jedna stvar u koju biste definitivno trebali uložiti je “statement” cvjetni komad. Poput dugoga kaputa s ovim uzorkom, maksi haljine ili bluze s jarkim cvjetićima. S druge strane, romantičarke će se vjerojatno odlučiti za nešto suptilniji način izražavanja ljubavi prema ovom vječnom uzorku. Haljine s cvjetićima nalik na one koje možemo pronaći u vintage dućanima ili bakinu ormaru pravi su hit. Ono što je sigurno trend već neko vrijeme je spoj nespojivog, a cvjetići su idealan uzorak za igranje. Tako ih uparite s kožom, military detaljima ili drugim uzorkom poput prugica. Iako ovaj uzorak predstavlja najženstveniji mogući pristup modi i odijevanju, ove sezone neki su dizajneri odlučili cvjetove staviti na odijela koja izgledaju kao posuđena iz muškog ormara. Tako modna kuća Alice and Olivia predlaže strogo tamno odijelo s cvjetnim detaljima, a jednostavne krojeve s vojničkom inspiracijom potražite i kod brenda J. Crew.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Dizajneri su potvrdili kako su cvjetna odijela novo moćno oružje formalnog odijevanja u kojima bez straha možete na posao ili važan sastanak. Za večer ispod sakoa nemojte nositi ništa osim grudnjaka ili kakvog topa, a sve uparite s parom ubojitih štikli. Ne možemo ne spomenuti i sedamdesete, koje su prave ambasadorice cvjetića i hipijevska chica. Tako se Balenciaga prisjetilia toga ludog desetljeća, pa nam prikazala divne lepršave cvjetne komade kakve bi nosile djevojke zaluđene glazbom i omiljenim bendovima baš tih godina. Ne samo to, ta je modna kuća cvjetiće uparila s drugim printevima i lakiranom kožom kako bi ih malo osvježila. Cvjetići ove sezone zaslužuju poseban tretman, pa ih kombinirajte na rokerske detalje ili neobične cipelice kojima će “oteti” svjetlo reflektora i tako učiniti kombinaciju još upečatljivijom. Guccijeve loaferice od brušene kože bit će im odlična protuteža, jednako kao i debeli pleteni džemperi s kojima ih nikada ne biste sparili. Ako i niste baš za cvjetiće od glave do pete, što predlažu trendseterice sa street style blogova i brojni dizajneri, uvijek se možete okrenuti detaljima. Torbice s cvjetnim uzorkom savršena su dopuna monokromnim odjevnim kombinacijama.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0