Moda

Balerinke ili slingback cipele? Ili oboje? Imamo nekoliko odličnih 'križanaca' koji su spoj oba modela

  • S proljećem koje nam se prišuljalo i prije no što smo ga očekivali, ranije no ikad bacili smo se na analiziranje najvećih proljetnih modnih trendova i biranje najslađih komada za osvježenje stylinga
  • Jedna stvar oko koje su složni baš svi modni stručnjaci, od dizajnera i stilista do urednika i vodećih časopisa, je i to da će ove godine veoma popularne biti naglašena muževnost u muškoj te ženstvenost u ženskoj modi
  • To znači povratak pripijenih hlača do gležnja, visokog struka, midi suknji i haljina, volana, mašni, čipke i puf rukava te, dakako, ženstvenijih cipela među kojima su uvjerljivo najpopularnije balerinke i slingback modeli

Prva dva mjeseca (n)ove godine proletjela su nam munjevitom brzinom. S proljećem koje nam se prišuljalo i prije no što smo ga očekivali, ranije no ikad bacili smo se na analiziranje najvećih proljetnih modnih trendova i biranje najslađih komada kojima ćemo osvježiti omiljene stylinge. 

 | Autor: Instagram @matildadjerf Instagram @matildadjerf Foto: Instagram @matildadjerf

Sudeći prema svemu dosad viđenome na modnim pistama, jasno je da su unatoč sve većoj popularnosti mikrotrenda zvanog 'supruga mafijaša' komadi koji odišu tihim luksuzom i elegancijom i dalje u prvom planu. Kakvu god estetiku preferirali, naglasak će i dalje biti na čistim linijama, profinjenim krojevima i bojama koje volimo zvati klasičnim odabirima. Uz bezvremenske crnu i bijelu, crvena ostaje pod svjetlima reflektora, a ovom se trojstvu pridružuju i veoma popularne metalik nijanse poput srebrne i zlatne. 

Možda vas zanima Izgledaju kao popularne Chanel cipele, a dolaze u nekoliko boja i po odličnoj cijeni Rubrika Moda Moda

Jedna stvar oko koje su složni baš svi modni stručnjaci, od modnih dizajnera i stilista do urednika i vodećih časopisa, je i to da će ove godine veoma popularne biti naglašena muževnost u muškoj te ženstvenost u ženskoj modi, a što znači da su dobrodošli svi oni komadi kojima će se one isticati, iz koje god modne ere se vratili. Za nas žene to znači povratak pripijenih hlača do gležnja, visokog struka, midi suknji i haljina, volana, mašni, čipke i puf rukava te, dakako, najženstvenijih modela cipela među kojima su uvjerljivo najpopularnije balerinke i slingback modeli.

I jedne i druge već su desetljećima obožavane zbog svoje udobnosti i svestranosti. Nosive su u različitim prilikama, a dozu sofisticiranosti dodati će svakoj odjevnoj kombinaciji. Za razliku od balerinki koje se odlikuju u potpunosti ravnim potplatima te  zatvorenim dijelom oko prednjeg dijela stopala koji svojim oblikom neodoljivo podsjeća na baletne cipelice zahvaljujući čemu su i dobile ime, slingback modeli prepoznatljivi su po otvorenoj peti i remenu koji grli nogu te nerijetko gležanj, osiguravajući stabilnost i pružajući dodatnu podršku stopalu, a najčešće imaju barem nekoliko centimetara pete zbog čega su izrazito ženstvene i rado nošene  u svečanim prigodama poput vjenčanja, raznih proslava ili večernjih izlazaka.

Mnoge od nas velike su obožavateljice oba modela, no ima i onih neodlučnih kojima je najprivlačnija kombinacija njihovih prepoznatljivih karakteristika, ili pak osustvo određenih zbog kojih jedan od ova dva modela ne šmekaju, a upravo ovakvi križanci sve češće stižu na police trgovina i, moramo priznati, izgledaju odlično. Ubrajali ih u balerinke, slingback modele ili hibride jednih i drugih, nas su osvojile na prvi pogled i rado ćemo baš ovakvima upotpuniti proljetne stylinge!

 | Autor: PR PR Foto: Mango, sling back ballerina cipele (49,99 eura)  | Autor: PR PR Foto: H&M, slingback cipele (19,99 eura)  | Autor: PR PR Foto: Aldo, Amandine Tex Tweed cipele (65 eura)  | Autor: PR PR Foto: Zara, cipele s otvorenom petom (29,95 eura)  | Autor: PR PR Foto: Bershka, cipele s kopčama (19,99 eura)  | Autor: PR PR Foto: Massimo Dutti, balerinke s otvorenom petom (79,95 eura)  | Autor: PR PR Foto: Bershka, balerinke s otvorenom petom i zakovicama (25,99 eura)

Možda vas zanima Uz cipele poput Chanel baleriniki i čizme poput Inuikkii buca, Borovo ima i model sličan Gucci mokasinama Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @lisasaysgah

Komentari 0