Moda

7 ljetnih komada koje treba staviti na čekanje i 7 koji su totalno u trendu

  • Što će se ovog ljeta najviše nositi, a što pomalo pada u zaborav? Otkriva nam to i moda na ulicama, ne samo modni znalci
  • No, taj "in" i "out" ne treba previše doslovno shvatiti - cilj je pronaći popularne komade, ali koji će nam trajati godinama
  • Isto tako, ne treba odbaciti one koji više nisu najpopularniji - spremi ih u ormar jer će se kad tad opet vratiti u modu. O tim lukavim modnim manevrima govori ovaj tekst

Malo gledamo Instagram, malo TikTok, malo stranice posvećene modi ne bi li otkrili što se nosi i što će se TEK nositi. Neki su u tome manje vješti, neki više, neki imaju nepogrešiv nos za trendove ili ih čak i sami stvaraju, a nekima treba koji detalj i prišapnuti. Pa evo što otkrivaju modni znalci, što se uoči ljeta neprestano nosi, a što vidimo sve rjeđe?

 | Autor: Instagram@lucywilliams02

No, prije nego što ih poslušamo treba razmisliti i o tome da je moda ipak subjektivna stvar, a i ciklična pa će se ono što nije "in" ovog ljeta, neizbježno jednom vratiti. No u trendove koji se spominju se isplati uložiti i sada i u godinama koje dolaze jer su bezvremenski. Evo liste šest zastarjelih ljetnih trendova koje treba staviti na čekanje i šest na koje definitivno vrijedi obratiti pozornost ove godine.  Cilj je svakako pronaći bazične komade, odabrati palete boja i sve začiniti mnoštvom dodataka koji će naš ormar učiniti nadahnjujućim.

Od glave do pete

Spremi u ormar: festivalsku modu

Nosi: luksuzni minimalizam

Naravno da je ljeto vrijeme za festivale na otovrenom, ali to ne znači da se moramo fokusirati na šljokice, perje i tie dye uzorak. Bolje je kupiti komade koji će izdržati test vremena i koje ćemo iznova nositi i to u različitim kombinacijama. Jednostavne košulje, kratke hlače, haljine i suknje u svježoj bijeloj, crnoj i neutralnoj boji vječne su, a možeš ih nositi i sljedeće ljeto. Oxford košulje sada se mogu nositi s kratkim hlačama, a kasnije s trapericama, a haljine spojiti s ravnim hlačama za ljeto i čizmama za jesen.

Kratke hlače

Spremi u ormar: odrezane traperice

Odjeni: kratke cargo hlače

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle)

Modne su piste rekle svoje, a ova je godina u znaku supersized trapera, velikih širokih traperica i dugih, maksi suknji pa su kratke hlače pale u drugi plan. Ipak, ako ih nosiš, zaboravi odrezane traperice koje su vladale proteklih godina (a i isto su festivalski đir) i biraj ponajprije kratke kargo hlače. Nakon renesanse Y2K mode ponovno smo se zaljubili u cargo hlače, a cargo kratke hlače prirodna su evolucija u alternativu za toplo vrijeme.

Bikini

Spremi u ormar: bikini s puno trakica

Odjeni: jednodjelni badić

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

Ako bi kupaći kostim trebao biti išta, onda je to praktičan. Volimo bikinije svih oblika i veličina, no one silne trakice (za koje trebaš pomoć sa strane da ih odjeneš) koje su bile trend prošle godine nisu najpraktičnija stvar. Jednodijelni badić se vratio i elegantniji je nego ikad, a jako je zgodno što može poslužiti i kao top koji se nosi na suknju ili hlače. U njegovoj popularnosti ima prste i ponovno oživljavanje kultne serije otprije dva desetljeća, 'Spasilačke službe'.

maksi suknja Možda vas zanima Maksi suknja odjevni je komad za sva godišnja doba, izdvajamo 11 odličnih modela Rubrika Moda Moda

Suknje

Spremi u ormar: midi dužinu

Odjeni: maksi suknju

Kao što smo već rekli, duge traper suknje su posvuda, no kako temperature rastu naravno da želimo odjenuti nešto laganije. Suknje od žerseja, satena, pamuka, lana i heklane suknje savršene su za ljeto provedeno u gradu ili baru na plaži. Ako ne voliš minice, a dosadila ti je klasika, suknja midi dužine, ovo je tvoje ljeto.

Topovi

Spremi u ormar: tanke naramenice

Odjeni: majicu u stilu muške potkošulje

Skromna majica bez rukava bila je jedan od najvećih trendova prošle godine i popularnost joj ne pada ni 2023. Možda je stvar u svestranosti majice bez rukava koja će ići uz sve iz našeg ormare ili cijene: nećeš morati za nju izdvojiti mnogo. Ili je stvar u tome kako lijepo izgleda, obična bijela majica u stilu potkošulje. U svakom slučaju, ako nešto kupuješ ovo ljeto godine, ova majica bez rukava je mudra investicija.

cipele s punom petom Možda vas zanima Cipele s punom petom uvijek su tražene - donosimo 20 najpoželjnijih modela za ovu sezonu Rubrika Moda Moda

Sandale

Spremi u ormar: gumene japanke

Odjeni: lijepe sandale

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Song Of Style (@songofstyle)

Naravno da su japanke stvar koje se ljeti nećemo odreći, ali ako smo nešto naučili o trendovima posljednjih godina to je da ne moraju biti obične, gumene i ravne. Na primjer, vrlo su nošene kožne japanke, i još k tome s povišenom petom. Ono što želimo reći jest da na lijepe sandale treba gledati kao na dobru investiciju, ne brzinsku ljetnu kupnju, i da ćemo takav par nositi još godinama. A toliko je još modela u ponudi, ne samo one s trakicom među prstima poput japanki.

Možda vas zanima 5 trendova sunčanih naočala: sportski chic, zaobljeni mačkasti okviri, žarke boje... Rubrika Moda Moda

Naočale

Spremi u ormar: ništa

Nosi: sve

Ovdje ne govorimo o jednom stilu nego o više njih. Naime, naočale su jedan od rijetkih dodataka koji su se drastično mijenjali prošle godine i još uvijek su svi ti stilovi popularni. Tanki okviri kakve nose Bella Hadid i Beyoncé? Pravokutne sa staklima u raznim nijansama? Vintage kockasti i mačkasti okviri? Vjerojatno popularniji nego ikada. Nosi se sve pa je odabir lagan. Pronaći ćeš idealne sunčane naočale po svom ukusu i baš u svom stilu bez obzira jesi li minimalistica ili voliš upečatljive komade za plažu ili se osjećaš najbolje u potkošulji i kaki boji. Postoje savršene naočale za svaki look - i sve se nose.  

Photo: Instagram@sasha.mei

Komentari 0