Moda
Zendaya

11 najljepših haljina s Oscara: raskošne toalete šetale su crvenim tepihom, a ove su naš izbor

  • Sinoćnja dodjela Oscara završila je sezonu dodjela filmskih nagrada punu zanimljivih događanja
  • Hollywoodske zvijezde ponovno su se okupile u Dolby Theateru, uključujući Emmu Stone, koja je osvojila Oscara za najbolju glumicu, Margot Robbie, Emily Blunt i Zendayu
  • Crvenim su tepihom naravno prošetale u glamuroznim modnim izdanjima, a mi smo izdvojile najljepše haljine s 96. dodjele nagrada Oscar!

Uvijek najiščekivanija dodjela tijekom svake sezone nagrada je upravo dodjela nagrada Oscar, koja jučer po 96. put održana u Dolby Theateru u Los Angelesu. S Oscarima sezona dodjele nagrada tako je zaključena, a kao i obično hollywoodske zvijezde potrudile su se na oduševiti svojim modnim izdanjima koja su odisala glamurom koji je istovremeno bio klasičan, svjež i moderan, uz pokoji u potpunosti neočekivan look.

Jučerašnje Oscare obilježile su zanimljive strukture na haljinama, poput nesvakidašnjih ovratnika te dramatičnih pepluma, čime su se zvijezde odvojile od ideje da pobjednički stylinzi moraju biti bezvremenski i jednostavniji.

Od Emme Stone, koja je osvojila Oscara za najbolju glumicu (ponovno!), a na dodjeli nosila mint zelenu Louis Vuitton haljinu, do Zendaye u svjetlucavoj Giorgio Armani Privé predivnih haljina nije nedostajalo, a one najljepše izdvojile smo u nastavku.

Sandra Hüller

Njemačka glumica Sandra Hüller na dodjeli Oscara nosila je predivnu crnu Schiaparelli haljinu koju je krasi široki ovratnik sa spuštenim ramenima i špičastim vrhovima. Na dekolteu ju je krasio i veliki svjetlucavi broš, a glumica je uz glamuroznu haljinu kombinirala makeup look brenda Benefit Cosmetics.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Margot Robbie

Margot Robbie za 96. dodjelu Oscara odabrala je Versace haljinu iz kolekcije za jesen/zimu 2024. i to u crnoj boji, iako su neki očekivali još jedan ružičasti look, u skladu s estetikom lika Barbie kojeg je utjelovila u istoimenom filmu. Svjetlucavu haljinu bez naramenica i s okruglim dramatičnim ovratnikom te elegantnim naborima na struku, Margot je nosila uz chunky narukvicu isprepletenog dizajna.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Možda vas zanima 'Oppenheimer' pomeo konkurenciju sa 7 kipića, Emma Stone se u rasparanoj haljini popela po drugog Oscara Rubrika Life&style Life&style

Emily Blunt

Još jedan Schiaparelli dizajn nosila je i Emily Blunt, a njena haljina u svijetloj nijansi boje šampanjca i sa svjetlucavim obrubima bila je u centru pažnje zbog neobičnih naramenica, koje nisu dodirivale njena ramena, već su stajale u zraku. Emily je uz Schiaparelli haljinu nosila Tiffany & Co. nakit. Zanimljivo, u haljini s dizajnom "plutajućih" naramenica pridružila joj se i kolegica iz filma 'Oppenheimer', Florence Pugh.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Zendaya

Uvijek jedna od najbolje odjevenih, Zendaya je i ovog puta oduševila svojom Giorgio Armani Privé haljinom u svjetlucavo-metaliziranom spoju crne i ružičaste. Predivna haljina na jedno rame imala je po sebi retro izvezene motive palme, a Zendaya je uz haljinu nosila Bvlgari nakit.

Zendaya | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia, Zendaya

Emma Stone 

Dobitnica Oscara za najbolju glumicu, Emma Stone svoj je drugi kipić primila u mint zelenoj Louis Vuitton haljini od svilenog žakarda, koju je krasio detalj pepluma, uz koju je nosila i Louis Vuitton ogrlicu. Dok je primala Oscara za svoju ulogu u filmu 'Uboga stvorenja', glumica je otkrila i da je imala malu nezgodu s haljinom te pokazala kako je na stražnjoj stranici nažalost pukao patentni zatvarač!

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

America Ferrera 

Za razliku od Margot Robbie, America Ferrera ipak se odlučila za ružičastu boju svoje haljinu, u duhu filma 'Barbie', s mrežastom isprepletenom Ateliera Versace haljinom u predivnoj nijansi ružičaste, koja se izrađivala više od 400 sati.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Anya Taylor-Joy

Zvijezda serije 'Damin gambit' na dodjeli Oscara pojavila se u šljokičastoj Dior Haute Couture haljini bez naramenica, a srebrno-siva haljina uključivala je i voluminozan donji dio prekriven slojevima dijelova u obliku latica, motiv inspiriran kultnom Junon haljinom koju je Christian Dior dizajnirao u kolekciji za jesen/zimu 1949.

Anya Taylor-Joy | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Lupita Nyong'o

Glumica je zasjala u Giorgio Armani Privé svjetlucavoj puderasto plavoj haljini s izvezenim kristalićima te dodatkom pepluma od perja na struku te donjem rubu, uz De Beers dijamantni nakit.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Hailee Steinfeld

Hailee Steinfeld nosila je predivnu Elie Saab Couture haljinu iz kolekcije za proljeće/ljeto 2024., a pastelno plavi dizajn imao je plisiranu suknju te delikatan dodatak šala oko dekoltea, uz pozlaćene zlatne aplicirane motive u obliku lišća.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Eva Longoria

Eva Longoria nosila je crnu haljinu Tamare Ralph s bezvremenskom siluetom pješčanog sata te dugi šlep, a pozornost je privukao i strukturirano ovratnik sa spuštenim ramenima te dijamantna Bucherer ogrlica, prsten i narukvica.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Carey Mulligan

Zvijezda filma 'Maestro', Carey Mulligan oduševila je glamuroznim crnom haljinom koja je pratila liniju njenog tijela, s dodatkom bijelog tila, koji je provirivao na donjem dijelu u modelu Balenciaga haljine sirena kroja. Haljina koju je nosila Carey, uz dodatak dugačkih crnih rukavica nastala je s arhivskim dizajnom Cristóbala Balenciage iz zimske kolekcije iz 1951. kao inspiracijom!

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia

Možda vas zanima Djeveruše i kume ove sezone biraju haljine u boji kadulje. Izabrali smo najljepše modele Rubrika Moda Moda

 

Photo: Profimedia

Komentari 0