Ženstvene kreacije u bojama jeseni

Stranica 2 od 2

Matija Vujica Pixsell Matija Vujica      

Matija Vujica

Uslijedio je istočnjački melos koji prati aktualni trend koji prevladava kod određenog dijela hrvatskih građana. Na pisti su prodefilirale istočnjačke zavodnice u prepoznatljivim Matijinim večernjim haljinama.

Matija Vujica Pixsell Matija Vujica      

Moramo priznati da je dizajnerica uspjela na modnu pistu prizvati Istok, a njene haljine djeluju poput pješčanih dina koje nosi vjetar. Njene žene su samouvjerene zavodnice, koje izravno pokazuju svoje atribute na veoma glamurozan i blještav način. Što je haljina bila oskudnija, to je pljesak u publici bio veći - dokaz da nije potrebno puno za uzdahe prosječnih hrvatskih ljubitelja mode.

Matija Vujica Pixsell Matija Vujica      

Matija je mislila na sve. Glazba, neobična šminka, upadljiva i bogato ukrašena frizura, kao i izostanak visokih peta, dodatno su naglasili raskoš i slobodu njenih istočnjački zavodnica.

Zigman Pixsell Zigman      

Zigman

Popularni Juraj Zigman zatvorio je ovosezonski Cro A Porter. To ni ne čudi jer se od dizajnera uvijek očekuje show, koji uvijek ide u prilog njegovoj kolekciji. On neće show stvarati nauštrb svojih kreacija - doza koju pojedini dizajneri trebaju naučiti.

Zigman Pixsell Zigman      

Zigman već neko vrijeme postepeno radi zaokret u svom dizajnu. Okrenuo se smirenijem koloritu, jednostavnijim komadima koji su nosivi i tijekom dana. Upravo njegove jakne, kaputi i hlače izvrstan su primjerak kako je moguće stvoriti nosiv komad za svaki dan, a pri tome zadržati kreativni pečat i dizajnerski potpis.

Zigman Pixsell Zigman      

No, ovom kolekcijom je vidljivo kako se dizajner okrenuo prodaji i nekim provjerenim komadima. Prekratke uske haljine odskakale su od ostatka kolekcije. U želji da predstavi tipične Zigman komade, ali i one koji su trenutno popularni kod pojedinih hrvatskih ljubiteljica mode, dizajner se izgubio. S jedne strane smo mogli vidjeti izvrsne kreacije, dok su druge izazvale deja vu. Zbog očigledne oprečnosti dizajnerovih želja, nova kolekcija je ostala nedorečena.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije završne večeri Cro a Portera...Komentari