Savršena vjenčanica prema građi tijela

Stranica 1 od 2

Jedan od najvažnijih dana u životu većine žena je vjenčanje. Zamišljamo ga kao dan iz snova – okruženi voljenim osobama u predivno ukrašenom ambijentu i u savršenoj vjenčanici. No, često jedna od najvažnijih stavki vjenčanja, idealna haljina, brojnim mladenkama pridaje najviše muka. Kakav kroj i materijal odabrati, savjetuju dizajneri Nikica Ivančević i Vjeko Franetović iz brenda eNVy room.

Thinkstock      

Pripremite se za isprobavanje

Ne stoji svaka haljina svakoj ženi. A to se posebno odnosi na vjenčanicu. Naime, to je dan kad ste cijelo vrijeme vi u prvom planu. Ako se ne osjećate u svojoj haljini udobno, lijepo i sretno, to će biti itekako vidljivo. Prilikom odabira savršene vjenčanice važno je da ostanete vjerni svom stilu te da ste svjesni što vam dobro stoji, a što ne. Velike haljine od tila, sirena kroj i kratke vjenčanice možda na modelu izgledaju savršeno, no to ne znači da ćete i vi u dotičnoj haljini zablistati.

Prije nego odlučite posjetiti salone vjenčanice i showroomove hrvatskih dizajnera, raspitajte se o ponudi. Na taj način ćete odmah suziti izbor haljine – usmjerite se na one modele haljina za koje znate da ćete se u njima ugodno osjećati.

Thinkstock      

„Budući su sve dizajnerske kolekcije, kao i kolekcije salona vjenčanica, dostupne na internetu smatramo da je poželjno da mladenka napravi prvu eliminaciju tim putem, a potom posjeti showroomove i salone koji su ušli u uži izbor. Preporučljivo je odabrati modele koje želi probati jer će time i nama dati usmjerenje u potrazi za idealnom vjenčanom haljinom.  Većina djevojaka dolazi s više članova žirija što često ne ispadne produktivno. Previše mišljenja dodatno mladenku učini neodlučnom i nervoznom. Bolje bi bilo povesti prijateljicu čiji se ukus podudara s vašim. Bit će lakše i brže“, savjetuju dizajneri koji svakodnevno s mladenkama biraju njihovu idealnu haljinu.

Koji trendovi vladaju?

Unatoč tomu što su vjenčanice bezvremenske kreacije koje nisu pod utjecajem popularnih trendova, ipak se iz sezone u sezonu iskristaliziraju pojedini trendovi. Moglo bi se reći da na njih utječu i same mlade koje sve češće traže drukčije vjenčanice od onih klasičnih.

„Ovisno o općim odjevnim trendovima mijenjaju se i trendovi u dizajnu vjenčanica, a to također utječe na odabir materijala. Kod nas su dugo godina bile popularne svilene lepršave vjenčanice, dok u posljednje vrijeme nešto više upita imamo za pripijene retro modele izrađene od čipke. Kad su u pitanju najpopularnije vjenčanice, tu realno nema pravila. Traže se uske pripijene linije, preko ležernijih i lepršavijih varijanti, pa sve do krinolina. Prošlih smo godina prodavali dosta kratkih vjenčanica, dok se ove godine čini da će prevladati dugi modeli“, naglašavaju dizajneri.

Thinkstock      

Kako odabrati idealnu vjenčanicu?

Možda postoji određena vjenčanica koju godinama gledate, možda vam je ona san snova još od djetinjstva, a možda ste ju vidjeli na nekoj poznatoj zvijezdi. Dotična haljina je možda uistinu lijepa i kao iz snova, no to ne znači da ćete vi u njoj biti predivna mlada. Koliko god možemo lijepo izgledati u vjenčanici, s druge pak strane možemo s njom i potpuno pogriješiti. Ova „idealna“ haljina ima moć s jedne strane istaknuti ono najljepše, ali s druge strane ne prašte stilske pogreške. Krivi model vjenčanice pretvorit će vas u Frankensteinovu mladu koja neće mamiti osmijehe.

Thinkstock      

Glavna nit voditelja prilikom odabira je vaša građa tijela. Budite svjesni svojih nedostataka i onoga što vam stoji, a što ne. Na taj način ćete istaknuti samo ono najbolje, a prikladnim modelom prekriti sve nedostatke.

„Mršave žene si mogu dozvoliti volumenozne kreacije, predimenzionirane volane ili recimo, cvjetne aplikacije, kao što mi imamo u ponudi haljinu s korzetom obasutim 3D cvjetićima koji se rasipaju po tilastoj krinolini. S druge strane ideal ženske ljepote postavljen je na 90-60-90, jasno je da figuru pješčanog sata doživljavamo najljepšim oblikom ženskom tijela. Samim time lako je pretpostaviti da će modeli koji prate liniju tijela biti odličan izbor koji će naglasiti atribute takve građe“, pojašnjavaju Nikica i Vjeko.

Kod žena s izraženim oblinama, odabir prikladne vjenčanice ovisi o više faktora – o veličini oblina i njihovom rasporedu. Ako su obline izražene na gornjem dijelu tijela, tj. u grudima, savjetuje se ravno rezani korzet ili nešto zatvorenija linija s V izrezom koji nikako ne smije biti predubok. U slučaju jačim bokova, treba izbjegavati pripijene modele i svakako isprobati A krojeve. Ako je struk uzak, a bokovi široki, krinolina izvrsno prekriva nedostatke, a ističe prednosti.

Nije rijetkost da je mlada na vlastitom vjenčanju trudna. U ovom slučaju najvažnije je da vjenčanica ne stišće te da se mlada u njoj osjeća udobno.

„Trudnici je idealno odabrati haljinu rezanu pod grudima uz nešto lepršaviji materijal. Bitno je da im je vjenčanica udobna, da je ne stišće, a da izgleda lijepo“, objašnjava eNVy room.Komentari

Vezani članci