Kreacije za samouvjerene poslovne žene

Dreft Fashion Week Zagreb Ispiši članak

Stranica 1 od 2

Mračne i tajanstvene kreacije, lepršave rese, retro chic i elegantni komadi za poslovnu ženu – sve to smo mogli vidjeti na prvoj večeri ovosezonskog Dreft Fashion Week Zagreba.

Barbara I Gongini Sanjin Strukić/Pixsell Barbara I Gongini      

Zadnji u nizu modnih tjedana tijekom proljetne sezone, DFWZ-a, svoju pistu je otvorio ljubiteljima mode sa zakašnjenjem od pola sata. Publika je već navikla na užurbanost i kašnjenja, no uzimajući u obzir „start“ revija u 21h, brojni posjetitelji su pred kraj bili umorni i željni svog doma. Inače, hrvatska modna publika brzo gubi koncentraciju, te se zacrtani početak ipak odvija prekasno. Svakako poboljšanje naspram prošle sezone su uvedene tribine koje su omogućile svima uživanje u revijama.

Barbara I Gongini

Čast otvaranja prve večeri pripao je gošći iz Copenhagena čiji je brend poznat po avangardnoj modi i obožavanoj crni boji. Mračna i mistična, samozatajna i na mahove divlja, kolekcija za jesen/zimu 2012. nikog nije ostavila ravnodušnim. Dok su se neki posjetitelji divili asimetričnim krojevima, neobičnim jaknama i komadi koji djeluju poput paučine, drugi nisu shvatili ovu modnu priču. Shvatili je ili ne, Barbara I Gongini predstavila je zaokruženu kolekciju sa zanimljivom dekonstrukcijom i avangardnim komadima koji pojedinačno itekako dobro funkcioniraju.

Barbara I Gongini Sanjin Strukić/Pixsell Barbara I Gongini      

Krie design by Kristina Burja

Nakon avangardne uslijedila je sušta suprotnost u obliku površne i brzo zaboravljene kolekcije brenda Krie design. Kristina Burja već neko vrijeme pokušava ponuditi modu koja je prije svega nosiva i funkcionalna, no u toj želji se lako izgubi. Rezultat su kolekcije koje se po ničemu ne razlikuju od ponude nekih lošijih highstreet brendova.

Krie design by Kristina Burja Sanjin Strukić/Pixsell Krie design by Kristina Burja      

Prezentaciji svakako ne pogoduje loše odrađen fitting zbog kojeg je većina modela na manekenkama djelovala široko. No, kolekcije je ponudila pokoju odskočnu dasku, poput jakne i kratke haljine s naglašenim ramenima.

Krie design by Kristina Burja Sanjin Strukić/Pixsell Krie design by Kristina Burja      

Iggy Popović Sanjin Strukić/Pixsell Iggy Popović      

Iggy Popović

Da dizajnerska nosiva i funkcionalna moda može biti itekako elegantna, posebna i poželjna pokazao je Iggy Popović. Vješto balansirajući između casual sportski komada i elegantnih damskih kreacija, stvorio je kolekciju u kojoj će se naći svaka žena koja voli ženstvene, no ne ukočene modne kombinacije.

Iggy Popović Sanjin Strukić/Pixsell Iggy Popović      

Romantične pastelne boje, palazzo hlače, sportske jakne i haljine s daškom retra usklađen su spoj i lijepa i ženstvena modna priča – dokaz da se nespojivo uz talent i kreativnost može ipak harmonično spojiti.Komentari

Vezani članci