Moda
1/12

Ben Hur: Epski klasik kao modna inspiracija

U naša kina uskoro stiže remake epskog filma Ben Hur, koji je, izgleda, ove sezone inspirirao i modne dizajnere

Nezaboravna priča o Judahu Ben-Huru, prikazana u epskom filmu iz 1959., a nastala prema romanu Lew Wallacea iz 1880., ove je godine doživjela svoj remake, koji uskoro stiže u kina.

 | Autor: Blitz Blitz

Radnja filma smještena je u Jeruzalem, 26. godine nakon Krista, a to razdoblje, osim filmsku industriju, ove je godine inspiriralo i brojne dizajnere, posebice kada je riječ o gladijatoricama koje su pokorile modne piste. Vidjeli smo ih u kolekcijama Giambattiste Vallija, Alberte Ferreti, Kenza, a svoje mjesto pronašle su i u street styleu te na policama gotovo svih high street trgovina.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Osim neuništivih gladijatorica ili rimljanki, moda iz vremena Ben Hura inspirirala je i masivan zlatan nakit, a posebno su zanimljive narukvice kakve smo vidjeli na reviji dizajnerske kuće Vionnet.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Nose se i zlatni vijenci za kosu te dugačke haljine u prirodnim nijansama, s taknim obručima oko struka, koje podsjećaju na toge. Ovakva moda zasigurno će se svidjeti svim ljubiteljicama filmskog klasika, a ako ste jedna od njih, razveselit će vas trailer za novu verziju filma, koji u naša kina stiže 25. kolovoza.

U galeriji potrežite komade iz naših i online trgovina ispirirane filmom.

Photo: Blitz

Komentari 0