Baloner – komad koji pristaje uz svaki styling

BEZVREMENSKI TREND Ispiši članak

 

Trench coat, kod nas poznat pod nazivom baloner, ubraja se u one komade koji su uvijek u trendu, pristaju uz sve kombinacije i podižu svaki styling.

Burberry (8709 kn), Mango (399 kn) Pixsell Burberry (8709 kn), Mango (399 kn)      

Klasičan, univerzalan, chic i elegantan – uz takve pridjeve nije čudo što se baloner ubraja u najpopularnije i najdraže komade u ormarima žena diljem svijeta. No, baloner je u svojim počecima bio sve samo ne fashion komad. Naime, ovaj must have potječe iz Prvog svjetskog rata, a nosili su ga ni manje ni više nego časnici.

Mala povijest balonera

Kirsten Dunst, Kate Middleton Guliver Image/Getty Images Kirsten Dunst, Kate Middleton      

Poznate britanske luksuzne kuće Burberry i Aquascutum tvrde da su izumile baloner. Aquascutum tvrdi da je baloner izumio tijekom 1850-tih, dok je Thomas Burberry predstavio dizajn kaputa za kišu za britanske časnike 1901. godine. Tko god od njih bio zaslužan za ovaj komad, Burberry Prorsum održao je popularnost tijekom godina, a danas slovi kao jedna od najpoznatijih britanskih dizajnerskih kuća. Upravo njihov baloner ubraja se među najpoželjnije odjevne komade diljem svijeta koje nose brojne poznate osobe, poput Kate Middleton i Kirsten Dunst.

New Look (349 kn), Orsay (429,90 kn) Pixsell New Look (349 kn), Orsay (429,90 kn)      

Fashionistice ne mogu zamisliti modne tjedne bez popularnog Burberry balonera. Tijekom posljednjih godina kreativni direktor Christopher Bailey vješto spaja klasično nasljeđe ove kuće i trendi pomake koji su osvježili Burberry, a s time i njihovu zvijezdu – trench coat.

Naravno, kvalitetni i bezvremenski Burberry baloner ne može si priuštiti svatko, no prednost popularnosti određenog komada je bogata ponuda dotičnog u trgovinama highstreet brendova. Baloner više nije investicija za koju moramo štedjeti mjesecima! I oni iz highstreet trgovina podjednako su chic, klasični i elegantni.

Alexa Chung, Suki Waterhouse Guliver Image/Getty Images Alexa Chung, Suki Waterhouse      

Komad za sve modne kombinacije

Tajna balonera leži u njegovoj praktičnosti i univerzalnosti. To je odjevni komad koji pristaje uz sve kombinacije i sve prigode. Podjednako dobro zaokružit će casual dnevni styling, kao i onaj glam večernji. S njim ne morate razmišljati o kombinacijama, on je komad sam za sebe iza kojeg stoji povijest i popularnost.

Baloner možete nositi uz sve odjevne komade, haljine, traperice, suknje i kratke hlače. On se vješto stapa sa stylingom i ovisno o tome što imate na sebi, takav dojam ćete ostaviti. Uz glam haljinu baloner se pretvara u pravi večernji komad, a uz ravne cipele i casual traperice u idealnog dnevnog suputnika.

Tali Lennox, Laura Bailey Guliver Image/Getty Images Tali Lennox, Laura Bailey      

Prilikom kupnje balonera pripazite na odabir prikladnog modela. Strukirani modeli izvrsno se uklapaju uz ženstven stil, dok oni širi ravnog kroja pristaju uz urbane kombinacije u kojima prevladavaju takozvani muški komadi. Razlika je također i u odabiru materijala – sjajni i finiji materijal čuvajte za večer, dok onaj „matirani“ nosite i za dan i za večer. Chic ćete djelovati i kad zavežete baloner i nosite ga kao glavni odjevni komad i zvijezdu vašeg stylinga.

U galeriji detaljnije pogledajte kako trendseterice nose baloner te popularne modele iz hrvatskih highstreet trgovina...Komentari