Life&style

Top 5 treninga koji u sat vremena troše najviše kalorija

Donosimo popis najboljih vježbi od kojih će kalorije izgarati kao lude, u najkraćem mogućem roku

Znamo da je jako teško uz sve radne obaveze pronaći i vremena za trening i vježbanje. Upravo je to razlog zašto u većini slučajeva odustajemo prije nego uopće krenemo primjećivati ikakve promjene. Najbolje što možeš učiniti jest prilagoditi vježbanje svojem slobodnom vremenu i odraditi super efikasan trening u najkraćem roku.

Super vijest za tebe je činjenica da smo pronašli pet treninga koji pale najviše kalorija unutar sat vremena, a iako se precizne brojke o potrošenim kalorijama razlikuju ovisno o tipu tijela, starosti i ostalim čimbenicima - ove će ti vježbe dati dobru ideju o tome kako najefikasnije iskoristiti sat vremena treninga!

Trčanje

Jedan od najčešćih oblika vježbanja je upravo trčanje, a njime se najefektivnije pale kalorije i masno tkivo! Upali traku za trčanje na brzinu od 12 kilometara na sat i trči 45 minuta do sat vremena - tako će najviše kalorija biti potrošeno.

Preskakanje užeta

Preskakanje vijače dijeli prvo mjesto s trčanjem kao aktivnosti koja troši najviše kalorija po satu. To dovoljno govori, zar ne? A čak ni ne moraš izaći iz kuće...

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Plivanje

Plivanje je jedan od najboljih načina kako razgibati cijelo tijelo, održati kralježnicu zdravom, popraviti držanje tijela te pritom spaliti nevjerojatnu količinu kalorija.

 | Autor: Instagram Instagram

Trčanje po stepenicama

Trčanje po stepenicama je učinkovit način kako spaliti puno kalorija kad nemaš vremena za vježbanje ili odlazak u teretanu. Plus: umjesto da se voziš liftom, radije prošeći stepenicama, vjeruj nam - osjetit ćeš razliku!

Boks

Od svih borilačkih vještina, boks je definitivno ona s kojom se u najkraćem roku troši najviše kalorija. Pa nisu valjda Victoria's Secret anđelice lude kad vježbaju boks nekoliko puta tjedno?!

Photo: Instagram

Komentari 0